Framtiden

Tillbaka

Stort intresse för att lära sig mer om hajar och rockor på Selma Lagerlöfs Torg

Den 24 och 25 februari kommer Göteborgs Naturhistoriska museum till Selma Center på Selma Lagerlöfs Torg. Inbokade förskolor och skolklasser får titta och känna på hajtänder, rockägg och sjöstjärnor. Fiskhuset, som fyller 40 år, anordnar filéskola den 26 och 27 februari för alla som vill lära sig den konsten.

I samband med att GO:TO SEA anordnas i hela Göteborg den 23-27 februari händer det mycket även på Selma Lagerlöfs Torg. Göteborgs Naturhistoriska museum har bjudits in till Selma Center den 24 och 25 februari. Inbokade förskolor och skolor kommer att få dyka ner i havet tillsammans med en museipedagog från museet genom att titta och känna på sjöstjärnor, hajtänder och rockägg. Antalet lektioner har fördubblats sedan förra året och ändå skulle man kunna hålla lektioner i en hel vecka eftersom intresset är så stort. Tolv skolor står på väntelistan. Så här uttrycker sig Monica Täng Ekfeldt, en av lärarna som kommer med sin åttondeklass från Skälltorpsskolan på en lektion:

”Det är alltid roligt om man kan komplettera sin undervisning med studiebesök eller föreläsning från andra utanför skolan, för att berika elevernas studier och skapa intresse.”

Fiskhuset på torget fyller 40 år och passar på att hylla havet genom att anordna en filéskola för alla som är intresserade. Här kan man se fisken filéas under särskilda tider på fredag och lördag. Under året kommer de att arbeta med rabatter på fisk och skaldjur i kombination med en bildtävling där alla ska skicka in en bild på en fin matupplevelse för att vinna priser.

Det är ju jättekul att det händer något på torget och eftersom Fiskhuset fyller 40 år kommer vi att arbeta med teman under hela året. Filéskola först och sedan kommer vi att ha fokus på räkor i mars, ostron och musslor i april, lax i juni, kräftor i augusti och så vidare. ”, säger Evelina Hillberg på Fiskhuset.

Samtidigt serveras det fisk på skolmenyn i Backa, precis som i hela övriga Göteborg, under flera dagar.

Pressen inbjuds till att delta under lektion med Naturhistoriska museet onsdagen den 24 feb kl 13.00 eller torsdagen den 25 feb kl 13.00. Plats: Selma Center, Selma Lagerlöfs Torg 25

Filéskolan anordnas fredag 26 feb kl 12.00 och 16.00 och lördag 27 feb kl 11.00 och 13.00.

Vill du ha mer information, kontakta: Catrine Andersson, Mobil 0706-036620, E-post: catrine.andersson@framtiden.se