Framtiden

Tillbaka

Festligheter när första spiken slogs in på Torpagatan

Förväntansfulla nyblivna husägare samlades på Torpagatan i Björkekärr på torsdagen för att träffa sina nya grannar och se den första panelspiken slås in. Intresset för de nya stads- och naturnära bostäderna är stort.

Att bo i stan men samtidigt ha nära till naturen var det som lockade småbarnsföräldrarna Carolina och Oscar Farias att lämna sin bostadsrätt i Kviberg och köpa ett av kedjehusen på Torpagatan.

– Allting är väldigt nära. Det är bra kommunikationer till stan men samtidigt nära till både Delsjön och springspåren i Skatås, det passar oss perfekt, säger Carolina Farias.

Carolina och Oscar var några av dem som samlats på Torpagatan för att ta sig en titt på sitt framtida hem och träffa sina nya grannar. Ett annat par som hade letat sig dit var Torbjörn och Sofia Eklund, som för andra gången köper en bostad av Egnahemsbolaget. Bostadsrätten i Lundby byts nu ut mot ett av de nya kedjehusen på Torpagatan.

– Vi ville bo lite större och har haft höga krav så vi letade länge innan vi hittade något som vi gillade, berättar Sofia Eklund som nu är mycket nöjd med köpet.

– Det känns också tryggt att köpa av ett bolag som vi känner till sedan tidigare, säger Torbjörn Eklund, strax innan det är dags för honom att slå in den första panelspiken till publikens jubel.

Trädgård och altan åt soligt sydvästläge

Torpagatan ligger mitt i ett lummigt villaområde med lugna gator och gångavstånd till både Skatås och Härlanda tjärn. De tio radhusen och sex kedjehusen kommer att vara inflyttningsklara i slutet på året, men intresset för bostäderna har varit stort redan från start.

– Kedjehusen gick direkt och redan nu har 75 procent av bostäderna sålts, berättar säljansvarige Anna Dahlberg.

Enligt arkitekten Tomas Bårdén har husen en generös men effektiv planlösning och är anpassade till den befintliga naturen och terrängen. Samtliga hus har trädgård med träaltan i soligt väster- eller söderläge och fasader av obehandlat cederträ, som ger en vacker silvergrå nyans. Radhusen är treplanshus i souterräng på ca 174 kvm boarea och ca 29 kvm biarea och kedjehusen är tvåplanshus på ca 135 kvm.