Framtiden

Tillbaka

Hjällbokalas med gröna fingrar

Visst kan man tävla i att skapa den bästa offentliga planteringen. Den 14 maj ska två lokala lag – på utsatt tid och inför publik på årets Hjällbokalas – kämpa om att skapa den bästa odlingen på Hjällbo Centrum. Lagen leds av kända trädgårdsprofiler och för att lyckas krävs både kreativitet och samarbetsförmåga.

30 kvadratmeter, jord, växter, trädgårdsmaterial och ett planteringsproffs som lagledare. Det är vad de två lokala lagen har till sin hjälp för att skapa var sin offentlig plantering på torget i Hjällbo.

Lagen består av Hjällbobor i olika åldrar och med olika erfarenheter. Lagledare är de från TV kända trädgårdsprofiler Tony Johansson och Peter Bengtsson. Ambitionen är att deltagarna sedan ska sköta planteringarna under dagen, med stöd från sina lagledare.

Ulrika Dybler är projektledare för Hjällbokalaset och hon är förväntansfull inför dagen.
– Intresset bland Hjällboborna har varit stort. Platserna till trädgårdsduellen blev snabbt fyllda och nu är vi väldigt nyfikna på vad lagen kan skapa under dagen, säger Ulrika Dybler. Tanken med evenemanget är att involvera de boende att tillsammans skapa en offentlig miljö som de kan vara stolta över.

Utöver trädgårdsduellen bjuder årets Hjällbokalas på en dag full med aktiviteter för hela familjen med bland annat bubbelfotboll, cirkusworkshop och loppis i Hjällboskolan.

Del av Gothenburg Green World
Trädgårdsduellen i Hjällbo är en del av Gothenburg Green World – ett år av gröna upplevelser runt om i staden, där Poseidon och många fler deltar. I sommar planterar Poseidon dessutom, tillsammans med sina systerbolag, en pop-up-park mitt på Avenyn.

Läs gärna mer om Gothenburg Green World här: www.gothenburggreenworld.com


Om Hjällbokalaset
Vad: Hjällbokalaset med trädgårdsduell, cirkusworkshop, gruppträning, bubbelfotboll, loppis samt mycket mer. Hjällbokalaset är ett årligen återkommande event som anordnas av GöteborgsLokaler i samarbete med Bostads AB Poseidon, företagarna på Hjällbo Centrum samt Gothenburg Green World.
När: Lördagen den 14 maj kl. 12.00-16.00. Trädgårdsduell mellan kl. 12.30-15.30 (se hela programmet nedan)
Var: Hjällbo Centrum.

Presskontakt: Ulrika Dybler, projektledare. ulrika.dybler@insideout.se. Tel. 031 711 29 05