Framtiden

Tillbaka

Inflyttning på Egnahemsvägen

Nu flyttar de första hyresgästerna in i Bostadsbolagets nyproducerade lägenheter i Landala.

På Egnahemsvägen i Landala, i slänten upp mot Raketgatan, pågår ett febrilt arbete för att färdigställa Bostadsbolagets nya hus. Det första huset står redan klart, där flyttar nämligen de första hyresgästerna in till helgen.

I december 2014 sattes spaden i marken och i höst kommer samtliga hus vara inflyttningsklara. Det sista av de tre husen blir helt rökfritt vilket är uppskattat av många, men även de två traditionella husen är efterlängtade. Bland de första att flytta in är Erica och hennes sambo Rikard som väljer att starta ett kollektiv i sin fyrrummare.

– Jag och min pojkvän ville bilda ett kollektiv och efter några års köande på Boplats hade vi den stora turen att erbjudas denna stora taklägenhet. Här får vi ett stort gemensamt utrymme med kök och vardagsrum, perfekt för att umgås och laga mat tillsammans. Kontraktet skrevs redan i höstas så nu är vi och våra två vänner superglada att äntligen få flytta in, säger Erica.

Husen på Egnahemsvägen är Bostadsbolagets mest centrala pågående nyproduktioner. De rymmer sammanlagt 70 lägenheter, från ett rum och kök upp till fyra rum och kök. Liksom all nyproduktion är husen tillgänglighetsanpassade och boende har haft möjlighet att påverka utseendet genom att göra olika färg- och tillval.

Bostadsbolaget har mer än 20 projektplaner som omfattar över 2 500 lägenheter. De längst framskridna planerna finns att läsa om på www.bostadsbolaget.se/vibygger