Framtiden

Tillbaka

De nya bostadsrätterna i Hovås tar form

Naturen och närheten till havet var det som lockade de tre barnfamiljerna Vryniotis, Papadopoulus och Liakatsidas/Srasinopoulou att lämna centrala Göteborg och flytta till Hovås. Plus möjligheten för kompisgänget att bo nära varandra och kunna umgås mer.

– Vi flyttar till och med in i samma radhuslänga och kommer att bo vägg i vägg med varandra, säger Konstantinos Liakatsidas. Att flytta till en bostadsrätt är ett bra sätt att testa hur det är att bo här. Det är ju ett betydligt större steg att köpa en stor villa med trädgård och allt vad det innebär.

En annan barnfamilj är Samuel, Erika och deras ettårige Leon, som lämnar en tvåa i Kungsladugård för en rymligare trea i Hovås. Även för dem är det naturen och havet som lockar.

Brf Herrgårdsvägen består av sammanlagt 31 bostadsrätter, varav 18 lägenheter i ett trevåningshus, fyra i ett tvåvånings fyrbohus och nio bostäder i två radhuslängor. Alla ligger samlade kring en grön gård med gemensamma ytor för lek och samvaro.

De som flyttar in här är inte bara barnfamiljer utan också seniorer som sålt villan och vill bo bekvämt på mindre yta, men utan att behöva flytta från Hovås.

– Brf Herrgårdsvägen är ett bra exempel på hur vi genom att bygga bostadsrätter i områden som domineras av villor, underlättar för nya att flytta hit och för dem som bor här att byta bostad inom området, säger Malin Karlsson, projektledare på Egnahemsbolaget.

Enligt samma princip bygger nu Egnahemsbolaget många nya bostadsrätter i områden där hyresrätt är den vanligaste upplåtelseformen. Några exempel på detta är Länsmansgården, Backa Röd, Gårdsten och Bergsjön.