Framtiden

Tillbaka

Positiva förebilder i Hjällbo fick stipendium

Idag börjar sommarlovet för eleverna i Hjällbo. Några av dem fick på skolavslutningen igår stipendier från Bostads AB Poseidon för riktigt goda studieresultat, odlingsprojekt, konstprojekt samt snyggt lirad fotboll.

Igår var det skolavslutning på Hjällboskolan, Bläseboskolan och Bergsgårdsskolan – och som vanligt delade Bostads AB Poseidons distrikt Hjällbo ut stipendier, i år till ett värde av totalt 25 000 kronor. Ett sätt att uppmärksamma ungdomar som är goda ambassadörer i Hjällbo både i och utanför skolan.

Bland eleverna i årskurs 9 utmärkte sig Georgina Sidney Tu, Sabina Razanica och Lina Odisho för sina goda studieresultat. Till skolkamraternas applåder fick de ta emot varsitt stipendium för sitt fina arbete av Poseidons distriktschef Svante Lahti:

– Att uppmuntra till studier och att underlätta för framtida möjligheter för ungdomar känns värdefullt för oss på Bostads AB Poseidon. Inte bara genom att dela ut stipendier för goda insatser utan också genom att stå för värderingar som bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Positiva förebilder för väl spelad fotboll i kombination med god laganda och sportsmanship är Hjällboskolans killfotbollslag. De vann Göteborgs största inomhusturnering i fotboll AG-Cupen 2016 för åk 8 och 9 – men även mångas hjärtan eftersom de uppförde sig så bra både på och utanför plan. För detta fick de ta emot Poseidons stipendium som Årets fotbollsambassadörer i Hjällboskolan.

Ett stort grattis till dessa samt övriga stipendiater: Bläseboskolans odlingsprojekt samt Bergsgårdsskolans klass 5 B som tillsammans med Konstepidemin tagit fram fin konstnärlig utsmyckning i området.