Framtiden

Tillbaka

Lustfyllt och tryggt på äldre dar!

Kärlek och vänskap är temat under den populära Äldredagen, som går av stapeln den 3 november på Kortedala torg. – Här kan alla våra äldre med anhöriga träffa nya vänner och lära sig mer om verktyg för en både skönare och mer praktisk vardag, berättar Cecilia von Elern på Bostads AB Poseidon.

Kände artisten Casper Janebrink, från dansbandsgruppen Arvingarna, leder programmet under den innehållsrika torsdagen klockan 11-15 på Kortedala Torg.
– Det är femte året i rad vi arrangerar Äldredagen och det brukar vara knökfullt. I år lär det inte bli mindre med vårt spännande och viktiga tema Kärlek och Vänskap, säger Carina Byhlin-Andreasson som är äldrekonsulent och arrangör från stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg.

Under dagen får besökarna veta mer om allt från energispartips, trevliga boendeformer och praktiska rehabhjälpmedel till sexuell hälsa och erotiska leksaker för ökad lust och hälsa:
– En del tror att lusten försvinner bara för att man blir äldre. Så är absolut inte fallet. Lite hjälp på traven med vissa hjälpmedel kan däremot ge både bättre hälsa och humör, säger Carina Byhlin-Andreasson.

Ett tryggare och trevligare boende med Trygghetsboende berättar Bostads AB Poseidon, Familjebostäder och Bostadsbolaget om, på Äldredagen samt även under veckans minimässa.
– Vi ska berätta om hur 70-plussarna på våra Trygghetsboenden träffas på ”ungdomsgården” för en fika, trevliga musikevenemang, promenader och annat trevligt – och därmed mår bättre och kan bo kvar längre i sin egna lägenhet, berättar Cecilia von Elern.

En minimässa med försäljning av hjälpmedel och information håller öppet kl 11-14 hela veckan, förutom på dagen för Äldredagen, då den blir en del av utbudet där.
– I entrén på Äldredagen får de besökarna som vill en badge/knapp att sätta på jackan eller klänningen som signalerar att man vill prata med nya vänner. Vi välkomnar till en informativ dag med mycket prat, skratt och kanske till och med en stilla flirt, säger Carina Byhlin-Andreasson.

Minimässa hela veckan
Kortedala torg 7
Måndag, tisdag, onsdag samt fredag 31 okt-4 nov, kl 11-14
(På torsdagen flyttar den in på Äldredagen)
Rehabhjälpmedel, sexleksaker, Trygghetsboenden, Biståndsenheten mm.


Program Äldredagen 3 november
Kortedala Forum på Kortedala Torg 1
Klockan 11-15
Konferencier: Casper Janebrink, känd artist från Arvingarna

11.00 Vad är internetdejting och kan det vara något för mig?
En introduktion av Emma Axelsson, verksamhetsansvarig Framtidens Bredband Bostads AB Poseidon
11.40 Trygghetsboende, vad är det? Vibeke Lind Karlsson och Maja Göransson, trygghetsvärdar
12.00 Livet och kärleken Carola Lindblom och Janschie Börjesson sjunger kända låtar som du kan nynna med i
12.30 Göteborg 400 år – mer än ett jubileum Göteborg & Co berättar om vad som är på gång
13.00 Sexuell hälsa – lustanatomi och kärleksvibbar. Vad är egentligen lust och hur håller vi den vid liv? En paneldiskussion som inspirationskälla.Personal från Kunskapscentrum för sexuell hälsa.
13.40 Förebyggandeenheten presenterar sig
13.50 Är du rädd för rätt saker? Polisen informerar
14.00 Vad finns och vad är på gång inom välfärdstekniken? Åsa Wall, strategiansvarig Införa Välfärdsteknik / Attraktiv Hemtjänst
14.30 En rockig nostalgitripp Elie Sandberg sjunger och spelar, kanske blir det spontandans

Till Kortedala Torg tar man sig enkelt från Göteborg centrum med spårvagn 7, 11 och 6.

För mer information, kontakta:

Cecilia von Elern, Bostads AB Poseidon
Gårdsföreningar och Trygghetsboenden
Cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se
Tel 031-332 11 15

Carina Byhlin Andreasson
Äldrekonsulent SDF Östra Göteborg
Carina.byhlin-andreasson@ostra.goteborg.se
Tel 031-365 36 72