Framtiden

Tillbaka

Tio nya laddstationer för hemmaladdning hos Familjebostäder

Nu kan fler hyresgäster hos Familjebostäder ladda sina elbilar i våra parkeringsgarage. Vi erbjuder ytterligare tio laddplatser i Sannegården och Majorna.

Som en del i vårt uppdrag arbetar vi med att underlätta för våra hyresgäster att göra miljö- och klimatsmarta val, bland annat genom att verka för omställning till mer hållbar mobilitet. Då blir det självklart att vara med och underlätta för de av våra hyresgäster som vill byta till elbil. Hyresgästen får betala en hyra för laddstolpen och elen mäts och debiteras separat.

– Vi började arbeta med laddplatser när två av våra hyresgäster kontaktade oss och undrade om vi kunde ordna laddmöjlighet på deras parkeringsplatser, berättar Anna Staxäng, hållbarhetsstrateg på Familjebostäder.

– Först ordnade vi två parkeringsplatser med laddmöjlighet och nu har vi sökt och fått pengar från Klimatklivet för att skapa ytterligare tio laddplatser, som nu finns i Sannegården och Majorna.

Den viktigaste platsen för laddning av elfordon är i närheten av hemmet. Om vi kan bidra till att fler som bor hos oss kan byta till elbil hjälps vi åt att minska utsläpp av koldioxid och luftkvaliteten i Göteborg förbättras.

Hyresgästen Danni Efraim kontaktade Familjebostäder och fick en laddplats i sitt garage.

– Bilen är fulladdad när jag kommer på morgonen. Det är enkelt!

De nya laddstationerna finns tillgängliga att hyra och använda. De är placerade i Majorna (Klareborgsgatan) och på Hisingen (Östra Eriksbergsgatan och Ångaren Ediths gata).

Om Klimatklivet
Klimatklivet är Naturvårdsverkets satsning på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen är att minska utsläppen som minskar klimatet.

Vill du veta mer, kontakta gärna Anna Staxäng 031 731 6771, anna.staxang@familjebostader.se.