Framtiden

Tillbaka

Familjebostäder nischar Kungsladugård

På Majstångsgatan i kulturhistoriska Kungsladugård bygger Familjebostäder 63 hyresrätter i ett modernt landshövdingehus där fokus ligger på att förse området med välbehövliga storlekseffektiva lägenheter. Här lanserar vi nischen!
– Ett frö till nischerna såddes för ett par år sedan då jag träffade en ensamstående mamma som hade barnen varannan vecka och inte ville tälta i sitt eget sovrum när de bodde hos henne. Att kunna ha en yta som lätt kan förvandlas till många olika användningsområden är perfekt för så många olika livsstilar, inte minst för ensamstående föräldrar vars livsstil kan variera vecka för vecka, förklarar Familjebostäders marknadsstrateg Karin Jaxmark.
Nischen kan alltså de boende forma på det sätt som passar dem bäst. Den kan användas som hemmakontor eller bibliotek, en småbarnsfamilj kan skapa en avskild sovyta för någon av de yngre i familjen medan en flitig student kan skapa en studiehörna.
Huset med de 63 lägenheterna byggs med adresser på Majstångsgatan, Ostindiegatan och Kennedygatan. Samtliga trapphus har hiss och flera lägenheter har balkong eller markterass. I källarplan görs ett stort cykelrum och lägenheterna kommer ha tillgång till en egen el-lastcykelpool för att göra det ännu enklare att vara miljövänlig och kanske slippa en dyr bil. Vi bygger enligt miljömärkningen Svanen.
Närheten till allt från hav till stad gör läget ypperligt för flera olika typer av boende, vilket går i stil med nischerna. Det här är ett boende som man sannerligen kan göra till sitt eget.
Vill du veta mer, kontakta gärna Karin Jaxmark, marknadsstrateg på Familjebostäder 031 731 67 11, karin.jaxmark@familjebostader.se