Framtiden

Tillbaka

Gårdsten belönar hyresgäster som slänger rätt

Felsorterade hushållssopor samt skräp runt avfallsbehållare och grovsoprum ser inte bara tråkigt ut, utan kostar också mycket pengar. För Gårdstensbostäder i Göteborg rör det sig om flera hundratusen kronor i extra städkostnader varje år.

– Vi tycker det är pengar som kan användas till något roligare, säger Michael Pirosanto, vd på Gårdstensbostäder. Därför har vi dragit igång en kampanj, där vi utmanar hyresgästerna att slänga rätt och i gengäld lovar vi att ordna någon kul aktivitet för pengarna vi sparar.

Kampanjen startade igång den 11 november i Norra Gårdsten med uppskyltning av sopstationer, stora vepor på utvalda husfasader samt information i trapphus och entréer. Budskapet är ”100.000 skäl att slänga rätt” och det illustreras av boende klädda i T-shirts med ”Vi är Gårdsten”. Under kampanjen får hyresgästerna träffa ungdomar från Gårdsten som informerar vid sopstationerna. De delar ut informationsmaterial och berättar mer om kampanjen och uppmanar alla att komma med förslag till vad man ska göra för pengarna.

– Eftersom det är hyresgästerna, som hjälper oss att minska kostnaderna, är det naturligt att de är med och bestämmer vad vi ska göra för det vi sparar, säger Christer Sjödin, huschef på Saffransgatan. Därför vill vi ha in deras idéer om gemensamma aktiviteter och även fler förslag på hur vi ska få alla att slänga rätt.