Framtiden

Tillbaka

Frihamnen tilldelades årets planpris av Sveriges Arkitekter

Igår delade Sveriges Arkitekter ut årets planpris till Frihamnen. ”Ett inspirerande föredöme” löd juryns motivering för årets vinnare.

Sveriges Arkitekters jurys motivering till vinsten lyder: ”När sjöfarten flyttar ut mot havet tar Göteborg chansen att göra älven till en tillgång för alla. I planarbetet med Frihamnen har Göteborgs Stad utvecklat ett nytänkande arbetssätt för att bjuda in medborgarna, företagen och de kommunala förvaltningarna att samarbeta kring utvecklingen av en mer socialt och ekologiskt hållbar stad. Ett inspirerande föredöme.”

Framtidenkoncernen är en av konsortieparterna för första etappen i Frihamnen. Kristina Hulterström, projektchef från koncernen, som har arbetat tillsammans med oerhört engagerade projektledare från stadsbyggnadskontoret, Älvstranden och övriga bolag i planarbetet säger:

”Fantastiskt att Göteborgs Stad har fått den här fina utmärkelsen. Roligt att en nyskapande stadsutvecklingsprocess premieras.”

I Frihamnens första etapp ska 1 000 nya bostäder och 1 000 nya arbetsplatser vara klart lagom till Göteborgs 400-års jubileum 2021. Framtidenkoncernen planerar att bygga ca 600 bostäder i den första etappen, både hyresrätter och bostadsrätter.

För information om projektet, läs mer på www.frihamnen.com