Framtiden

Tillbaka

Glada miner när Angereds Trygghetsboende invigdes

Glatt och fullsatt var det när Bostads AB Poseidons tredje och Angereds första Trygghetsboende för 70-plussare invigdes i måndags.

På plats under invigningen i Eklövet i Lövgärdet var ett gäng goda grannar och trygghetsboende, trygghetsvärden Sheribane Dibrane som tar emot på Trygghetsboendet och anordnar trevliga aktiviteter, Poseidons distriktschef Janne Nilsson med personal, Angereds styrelseordförande Ali Moeeni och många fler.

– Med trygghetsboendet vill vi skapa trygghet för de äldre. De kan bo kvar längre, känna gemenskap med varandra och ha en gemensam träffpunkt, sa Poseidons distriktschef i Angered Janne Nilsson.

– Många gånger är det bara att träffas som egentligen är det viktiga, det behöver inte göras så jädrans mycket mer än snacka, sa Poseidons hyresgäst och trygghetsboende Rolf Gyhne.

– Våra trygghetsboenden är vanliga lägenheter där vi med enkla medel gör det tryggt och enkelt att bo kvar hemma på äldre dar. Att bryta anonymiteten är en viktig del för att känna sig trygg där man bor. Därför är fikaträffarna i samlingslokalen, som funkar som en fritidsgård för äldre, minst lika viktiga som att anpassa lägenheterna, säger Patrik Hakenmyr, affärsutvecklare på Poseidon.

Om Poseidons trygghetsboende

  • Under september fick Poseidon ytterligare 60 trygghetsboenden – 25 lägenheter i Högsbohöjd och 35 lägenheter i Övre Lövgärdet. Sedan tidigare erbjuder Poseidon 30 lägenheter i trygghetsboenden på Stackmolnsgatan.
  • Trygghetsboenden är lägenheter i det ordinarie beståndet som med enkla medel anpassas för att underlätta att bo kvar hemma. I lägenheterna installeras spisvakt och digitalt tittöga. Sittbänk och dörröppnare till hissen är andra enkla anpassningar som kan göra stor skillnad.
  • Konceptet är öppet för alla hyresgäster i områdena som är 70+ och innebär ingen hyreshöjning.
  • Lägenheter i trygghetsboende som blir lediga hyrs ut som vanligt via Boplats och är reserverade för sökande som är över 70 år.
  • En viktig del i konceptet är samlingslokalen där en deltidsanställd trygghetsvärd har som uppgift att samla till aktiviteter och gemenskap.
  • Satsningen finansieras gemensamt av Poseidon och Fastighetskontoret.
  • Konceptet med trygghetsboende har tagits fram på uppdrag av Göteborgs Stad och ska möta äldres skiftande bostadsbehov. Trygghetsboenden drivs i samarbete med stadsdelsförvaltningen och bygger till stor del på de boendes engagemang och önskemål.


Vill du veta mer om Poseidons trygghetsboenden?

Kontakta gärna Patrik Hakenmyr, affärsutvecklare Poseidon, tel 031-332 11 10, patrik.hakenmyr@poseidon.goteborg.se