Framtiden

Tillbaka

Ungdomar i Bergsjön visar film på festivalen

Göteborg Film Festival lanserar tillsammans med Familjebostäder ett projekt där ungdomar från Bergsjön lär sig att göra egen film. Projektet inleds med en kortfilm som görs redan till filmfestivalen 2017.

– Bergsjön bubblar av kreativitet och engagemang, och inte minst en vilja att göra film. Vi är oerhört glada att få möjlighet att utveckla ungdomars filmskaparintresse och vår förhoppning är att projektet i framtiden kan fortsätta till fler stadsdelar och att Göteborg blir en stad synonymt med film, säger filmfestivalens vd Mirja Wester.

Projektet handlar om att stimulera ungdomar i åldern 13 till 20 år i Bergsjön att göra egen film. Under 2017 kommer festivalen att hålla i workshops om filmarbete, allt från manusarbete och dramaturgi till klippning och ljussättning. Ungdomarna får testa på olika sätt att uttrycka sig via rörlig bild och lär sig samtidigt hantverket bakom. Ett urval av filmerna kommer att få premiär på filmfestivalen 2018.

– För Familjebostäder, som är den största hyresvärden i Bergsjön, handlar det inte bara om att ta hand om husen, utan även det sociala livet. Därför är det spännande att tillsammans med Göteborg Film Festival öppna dörren till en bransch med många olika yrken. Kanske nya talanger hittar sin väg till filmens värld? säger Familjebostäders marknads- och kommunikationschef Katrin Amgarth.

Projektet tjuvstartar redan nu då ungdomar från Bergsjöskolan tillsammans med projektledaren och skådespelaren Said William Legue gör en kortfilm som visas på festivalen 2017. Ett antal professionella filmarbetare, många av dem med rötter i Bergsjön, har kopplats in för att vägleda ungdomarna i deras arbete, bland andra regissören Johan Melin (som står bakom prisade långfilmen Preludium), hiphop-artisterna Lani Mo och Danijel Gubic, skådespelerskan Fortesa Hoti och komikern/skribenten Jennie Wiberg Rönkkö.

För mer information, kontakta:

Ulrika Grönérus, kommunikationschef Göteborg Film Festival

Tele: 0708-64 37 36

Mail: ulrika.gronerus@giff.se


Katrin Amgarth, marknads- och kommunikationschef Familjebostäder

Tele: 0706-252681

Mail: katrin.amgarth@familjebostader.se