Framtiden

Tillbaka

Återigen ett första spadtag för Egnahemsbolaget

Den 1 december togs det första spadtaget för bostadsrättsföreningen Lansen i Andalen i Torslanda på Hisingen. Totalt bygger Egnahemsbolaget åtta lägenheter fördelade på två hus.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som är en del av Göteborgs Stad. Bolaget har ett ganska speciellt uppdrag – att göra småhus och bostadsrätter tillgängliga för en bredare målgrupp, samt att se till att blanda upplåtelseformer. Det innebär att bygga småhus och bostadsrätter där sådana antingen helt saknas, eller finns i begränsad omfattning.

– Här i Andalen finns det i stort sett bara villor. När vi nu bygger bostadsrätter här öppnar det möjligheter för nya målgrupper att flytta hit, säger VD Mikael Dolietis.

Barnvänligheten avgjorde för Alexander med familj

Det breda serviceutbudet i närheten var ett starkt argument för Alexander, som tillsammans med sin familj tecknat sig för en av lägenheterna:

– Min fru är uppväxt i området och vi tycker båda det är trivsamt och bra för barnen. Vi vet till exempel att förskolor och skolor i området är bra. Det är faktiskt så att vi tidigare tittat på hus här, men den här lösningen passade oss bättre.

Till sist: Varför heter bostadsrättsföreningen Lansen? Har det legat en riddarborg i området?

– Nejdå, säger VD Mikael Dolietis. Lansen var ett svenskt stridsflygplan. Namnet syftar på läget på Flyghamnsvägen. Tidigare låg Torslanda flygplats, eller flyghamn som den egentligen hette, alldeles i närheten. Faktiskt där golfbanan ligger idag. Där många åker skidor och pulka på vintern.

Brf Lansen – fakta om lägenheterna

 • Brf Lansen består av två hus i två plan med fyra lägenheter i varje hus.
 • Lägenheter i markplan har öppna uteplatser i både öster- och västerläge. De på övre planet har entrébalkong mot öster och en balkong i västerläge.
 • Lägenheterna är treor på ca 76 kvm och fyror på ca 86 kvm. De har kallförråd på gården och det finns möjlighet att hyra en parkeringsplats vid husen.
 • Bostäderna är välplanerade med stor klädkammare, rymliga sovrum, avdelat mellan kök och vardagsrum samt gästtoalett i fyrorna.
 • Takhöjden på 2,5 meter och stora fönster ger luftiga lägenheter med härligt ljusinsläpp samt närkontakt med naturen.
 • Planerad inflyttning oktober/november 2017.
 • Mer information finns här på www.egnahemsbolaget.se

Andalen – fakta om området

 • Bebyggelsen är blandad, husen ligger längs smågator som slingrar sig fram mellan skogsdungar och berghällar ner mot havet.
 • Det är bara en kort biltur till Göteborgs centrum. Kollektivtrafiken (Röd Express och linje 24) går några hundra meter från Brf Lansen. I rusningstrafik går bussen var sjunde minut. Från Lilla Varholmen går färjorna till norra skärgården.
 • I området finns god samhällsservice: förskolor och skolor upp till årskurs 9, livsmedelsbutiker, kulturhus med bio och teater, Systembolag, klädaffärer, apotek, frisörer, olika småbutiker, restauranger, caféer, bibliotek, vårdcentraler, blomsteraffärer och resecentrum mm.
 • Närmaste bad finns längre ner i Andalen, och det finns18-håls golfbana inom gångavstånd.
 • Mer information finns här på www.egnahemsbolaget.se

Kontaktperson Egnahemsbolaget:
Camilla Tim Elliot, Kommunikatör
Camilla.tim.elliot@egnahemsbolaget.se
031-707 71 44