Framtiden

Tillbaka

Årets bästa byggnad till Familjebostäder

Familjebostäder är stolta vinnare av priset för årets bästa byggnad i Göteborg 2016!

Vårt hus i Sannegårdshamnen har fått det fina priset som årets bästa byggnad av Per och Alma Olssons fond. I fint sällskap med bland andra Kville Saluhall och Amhults Kyrka som har fått priset tidigare år.

– Det är fantastiskt roligt, säger Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder. Länge kallades tomten där huset nu står för ”smala tomten”. Från detta, som kanske då gav bilden av en svår tomt att bygga på, till det svarta och annorlunda hus som nu står där är en riktigt bra prestation av våra medarbetare tillsammans med Wingårdhs. Jag känner mig riktigt stolt och glad. Det är ett vackert hus, Svanenmärkt och dessutom rökfritt.

Ur motveringen:
”Bostadshuset Däckshuset i Sannegården bär alla kännetecken för ett högvärdigt arkitekturprojekt. Här har platsens speciella förutsättningar genererat en gestaltning som inte bara löser upp komplicerade frågeställningar utan förmår göra det med osedvanlig skärpa och precision. Den smala och bullerutsatta tomten har resulterat i en tandad plankonfiguration där avskärmningen mot ljud genererat generösa, solbelysta och samtidigt skyddade utemiljöer till varje bostad.”

Fakta:

  • Fem våningar högt loftgångshus.
  • 48 rökfria, väldisponerade lägenheter. Alla lägenheter har tillgång till en väl tilltagen balkong eller uteplats i sydvästläge och utsikt över Sannegårdshamnens bassäng. I anslutning till huset finns parkering för bil och cykel.
  • 1,5 r o k, 48 kvm, 20 st
  • 2 r o k, 57-60 kvm, 19 st
  • 3 r o k, 84 kvm, 5 st
  • 4 r o k, 88 kvm, 4 st
  • Däckshuset stod färdigt och klart för inflyttning i april 2015

Vill du veta mer, kontakta gärna Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder 0706 290 029
per-henrik.hartmann@familjebostader.se