Framtiden

Tillbaka

Unik labbverksamhet ska locka unga till fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen är en framtidsbransch men ett okänt område för många unga. Samtidigt har branschen ett växande behov av att attrahera bra arbetskraft. Därför startar Framtidenkoncernen i Göteborg Framtidens Fastighetslabb.

– Vi vill bidra till ökad kunskap om branschen inför gymnasieval och framtida yrkesval. Framtidens Fastighetslabb ska synliggöra allmännyttans roll och arbete med hållbar samhällsutveckling, säger initiativtagarna Maria Hultgren och Magdalena Dawidson, båda HR-specialister inom koncernen.

Framtidens Fastighetslabb är något utöver det vanliga och består av tre delar, en plats för studiebesök, pedagogiskt skolmaterial och en spelapplikation.

Utmanande studiebesök
Framtidens Fastighetslabb öppnar för studiebesök hösten 2017. Framförallt är det skolelever i årskurs 4-9 som labbet riktar sig till, men även arbetsförmedlingar och liknande är välkomna.

– Framtidens Fastighetslabb ska locka fler barn och unga till att se sin framtid i fastighetsbranschen. Vi är en bransch med bredd och där man kan göra skillnad i samhället, säger Magdalena Dawidson.

I lokalen som nu växer fram vid Opaltorget i Tynnered ska besökarna guidas genom fastighetsbranschens värld genom roliga, spännande och utvecklande upplevelser. Bland annat uppdrag som ska lösas på olika sätt. Under besöket berör man saker som service, hållbarhet, integration, bostadsbrist, stadsplanering och andra vanliga ämnen inom allmännyttan.

En del i skolan
Förutom ett studiebesök hos Framtidens Fastighetslabb erbjuds också en lärarhandledning för pedagoger och studie- och yrkesvägledare. Materialet är en hjälp i skolans arbete inför, under och efter besöket. Allt för att elevernas tid på Framtidens Fastighetslabb tydligt ska kunna kopplas samman med skolans övriga verksamhet. Materialet tas fram tillsammans med GR Skola Arbetsliv och GR Läromedel Lärmiljö vid Göteborgsregionens kommunalförbund (GR).

– Vi vill att fastighetsbranschen ska vara ett naturligt inslag i skolan. Tack vare GR säkerställer vi kopplingen till skolans kärnämnen och hjälper pedagogerna på vägen, säger Maria Hultgren.

Spela spelet som vd
Som ett komplement till lokalen och skolmaterialet lanseras en spelapp där alla kan testa sina färdigheter som vd för ett fastighetsbolag. Spelet släpps i mars och kan då laddas ner gratis till mobil och läsplattor.

För mer information
Besök www.framtidensfastighetslabb.se eller kontakta Eva Jonasson, kommunikationsansvarig på Bostadsbolaget 031-731 50 41