Framtiden

Tillbaka

Första spadtag för nischat boende

7 februari togs första spadtaget för Familjebostäders nya och moderna landshövdingehus på Majstångsgatan i Kungsladugård i bitande minusgrader.

Huset kommer innehålla 63 hyresrätter med fokus på personligt boende med smarta detaljer för moderna familjer.

 – För första gången så bygger vi en nisch i alla vardagsrum säger Karin Jaxmark, marknadsstrateg hos Familjebostäder. Nischen blir ett extra utrymme som varje familj kan använda utefter sitt eget behov. Det kan vara en extra sovyta, ett hemmakontor eller varför inte ett bibliotek.

Helén Ohlsson, ordförande i Familjebostäders styrelse, som höll i spaden betonar vikten av att hjärtat är med i allt Familjebostäder gör.

 – Här gör man det möjligt för människor att leva miljömedvetet med kollektivtrafiken runt hörnet. Hyresgästerna får tillgång till en lådcykelpool för att underlätta livet utan bil och det kommer att finnas laddningsstolpar i garaget för den som kör elbil. Familjebostäder var först i Sverige med att bygga ett Svanenmärkt hus, och även detta hus får miljömärkningen Svanen.

Landshövdingehuset som beräknas vara klart för inflyttning hösten 2018 erbjuder ett bekvämt boende med hiss i varje trappuppgång och balkong eller uteplats till varje lägenhet. Exteriören är tidstypisk för landshövdingehus men med modern touch som kommer smälta in väl i det kulturhistoriska Kungsladugård.