Framtiden

Tillbaka

Nu startar uthyrningen av hyresrätter i Örgryte Torp

Nu har uthyrningen av Poseidons 64 hyresrätter i första byggetappen av Örgryte Torp dragit igång. I början av juli beräknas de rökfria lägenheterna med det eftertraktade läget vara klara för inflyttning.

Lägenheterna hyrs ut enligt gällande uthyrningspolicy – det vill säga de erbjuds först för omflyttning till nuvarande hyresgäster hos Poseidon. Därefter publiceras de på Boplats, där sökande kommer att rangordnas efter antal ködagar på Boplats. Med start 15 februari läggs lägenheterna successivt ut för sökande på Poseidons omflyttningsplats.

 – Intresset för lägenheterna har varit enormt och vi har fått många samtal om lägenheterna sedan det blev klart att Poseidon bygger hyresrätter i Örgryte Torp, säger Thomas Svensson som är projektchef för Örgryte Torp.

Första etappen, som nu är redo för uthyrning, består av 64 lägenheter fördelade på två tegelklädda fyravåningshus. Med sin placering längst in i området, Delsjöområdet utanför knuten och med cykelavstånd till Avenyn, får husen ett eftertraktat läge.

Till alla lägenheter hör en balkong eller uteplats i söderläge. Liksom all Poseidons nyproduktion blir alla lägenheterna rökfria – även på balkonger och uteplatser.

Fler hyresrätter i kommande etapp

Förutom Poseidon bygger även HSB, Skanska och Bonava bostäder i området i en mix av bostads- och äganderätter. Poseidon står för samtliga hyresrätter i området och just nu pågår bygget av ytterligare 155 lägenheter i nästa etapp.

 – Vi är glada att som allmännyttigt bolag kunna vara med och bygga i det här lägesmässigt attraktiva men även estetiskt väl genomtänkta området, säger Thomas Svensson.

På poseidonbygger.se kan du läsa mer om lägenheterna i Örgryte Torp samt se status för den pågående uthyrningen.

För mer information, kontakta:
Sue-Ann Lundin, ansvarig uthyrare Poseidon, tel 031-332 12 65, sue-ann.lundin@poseidon.goteborg.se

Thomas Svensson, projektchef Poseidon, tel 031-332 10 30, thomas.svensson@poseidon.goteborg.se