Framtiden

Tillbaka

Säljstart för 34 radhus på Kryddhyllan i Gårdsten

Bygget av 34 radhus i det område som kallas Kryddhyllan är i full gång. Högt uppe på Gårdstensbergen växer ett nytt bostadsrättsområde fram – och snart är det dags för säljstart.

– Det här är vårt fjärde nybyggnadsprojekt här i Gårdsten, säger Mikael Dolietis VD på Egnahemsbolaget. Just Kryddhyllan tror vi mycket på för den växande skara människor som bor i området och som vill ha något eget. Det höga, fria läget i kombination med närheten till både natur och service är något alldeles speciellt.

Med naturen runt knuten

Radhusen som byggs på Kryddhyllan ligger med naturen alldeles runt knuten. Här finns både promenadstigar och picknickgläntor och bara några kilometer bort ligger Vättlefjälls naturreservat som är ett av de största naturområdena i Göteborg. Bara ett femtiotal steg från det nya området, på kanten av berget, ligger utsiktsplatsen. Därifrån bjuds man på vidsträckta vyer av både staden och älven. Till Gårdstens centrum är det också nära.

Ljusa radhus i två plan

De hus som nu byggs är på två plan och har 3–4 sovrum, om totalt ca 116 kvm. Husen är försedda med träpanel och har två uteplatser, varav en är i västerläge. Antalet val som köparen kan göra är begränsat i syfte att hålla ner kostnaderna, men redan i grundförandet håller husen hög standard. Bland annat är det golvvärme på hela entréplanet, komfortvärme och handdukstork i badrummen och rostfria vitvaror. Där det inte ligger klinkers är det en vacker ekparkett och på övre plan är taket lutande med en högsta punkt på 3,4 meter.

– Vårt bostadsområde på Kryddhyllan blir ett område att trivas i, säger Mikael Dolietis.

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om eget hus eller bostadsrätt för göteborgare i alla stadsdelar. Idag bygger man hållbara, attraktiva och prisvärda bostäder samtidigt som man verkar för att skapa blandade upplåtelseformer i områden som tidigare saknat bostads- och äganderätter.