Framtiden

Tillbaka

Nu gör hyresrätten sitt intåg i Hovås

På Uggleberget i Nya Hovås har Familjebostäder nu börjat bygga sitt första hus.

– Det är riktigt roligt att vi äntligen har kommit igång med vår byggnation. Hos oss kommer man att få den perfekta kombinationen av ett mycket bekvämt boende, naturen inpå knuten och trevlig service alldeles nära, säger Katrin Amgarth, chef marknad och kommunikation på Familjebostäder.

I södra delen av Hovås växer en ny stadsdel fram, Nya Hovås. Här kommer det totalt att bli 1 300 nya bostäder. Av dessa bygger Familjebostäder 368 hyresrätter. Övriga är bostadsrätter. Så gott som samtliga lägenheter får balkong eller uteplats, ekparkett i alla rum, fönsterbänkar i natursten och kakel och klinker med golvvärme i alla badrum .

Framväxten av den nya stadsdelen har varit speciell och lyckosam i många delar. Tidigt gick de byggande aktörerna samman för att möta alla intressenter kring vad som skulle utvecklas i området. Projektet har bildat skola i ett föredömligt tidigt dialogarbete. Många, många möten hölls i ett tidigt skede för att så många som möjligt skulle få möjlighet att få information och inte minst tycka till innan allt var för långt kommet i planerna. Resultatet blev en process som gick smidigare än på många andra håll.

Idag är Familjebostäder nöjda med att ha varit en del av denna resa och inte minst att vi nu kan få bidra med hyresrätter som saknas i denna del av Göteborg. Uthyrningen av de första lägenheterna startar efter sommaren med inflyttning ett år senare. Vi hyr som alltid ut våra lägenheter, dels genom att erbjuda intern omflyttning till våra nuvarande hyresgäster och dels till andra via Boplats Göteborg.

Läs gärna mer om Familjebostäders lägenheter på vår webbplats.

https://www.familjebostader.se/project/uggleberget/

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Katrin Amgarth, chef marknad och kommunikation Familjebostäder 0706 252681
katrin.amgarth@familjebostader.se