Framtiden

Tillbaka

Fick tack för allt de gör för grannarna!

Varje dag gör Poseidons och Hyresgästföreningens 120 gårdsföreningar skillnad för sina områden och grannar – genom att väva, snickra, odla, träna och bara vara tillsammans. Inför midsommarhelgen bjöds deras styrelser upp till dans på GöteborgsOperan, med föreläsning i Älvrummet.

– Livet i våra hus blir tryggare helt enkelt när hyresgästerna får inflytande över det som sker på gårdarna. Och roligare när man lär känna sina grannar, berättar Bostads AB Poseidons Cecilia von Elern som inför midsommarhelgen, ihop med Kicki Persson från Hyresgästföreningen, bjöd in de 120 gårdsföreningarnas styrelser till en kväll som kombinerade nytta med nöje.

– Det var stort intresse som vanligt av att lära, umgås och njuta!

Mycket glädje och trivsel var det under Gårdsföreningarnas dag!

Alf Hast har till dagligdags fullt upp med återbruksrummet Miljönären i Sandarna.

En solig kväll med spänd förväntan inför kvällens aktiviteter.


Gruppen serverades intressanta framtidsvyer av Sara i Älvrummet.

Yngst för kvällen var 7 månaders charmtrollet Jasmine. Hon hängde med bra i svängarna på operan i mamma Samiras bärsele – och gör det även hemma i gårdsföreningen Håll igång med bastu på Gånglåten i Frölunda.

– Jag har bott 17 år hos Poseidon och trivs bra, berättar mamma Samira. Sedan 9 år tillbaka bor jag på Gånglåten i Frölunda och där erbjuder vår gårdsförening gym med träning och bastubad. Det är trevligt, man lär känna varandra.

Arne Svensson är en av tre eldsjälar som driver gårdsföreningen Jättestens snickeri.

– Ja, det är Peo, Hamlet ”som tyvärr inte kom med till operan idag – han kanske var rädd att få en roll” och jag som ser till att det finns verktyg, material och en lapp på dörren. Det är bara för de andra att ringa så låser vi upp och finns tillhands. Vi har en hel del aktiva och snart tänkte vi dra ihop till grillfest. Förra gången blev vi ett 30-tal.

Engagerade för grannsämja är Pilar och Lida från gårdsföreningen Kryddgården på Marconigatan i Frölunda.

– Vi odlar kryddor ihop och samtidigt kan man säga att vi bygger broar. Genom Kryddgården ser vi till att grannar kan umgås, ha trevligt ihop och träffas över gränserna – var man än kommer ifrån, berättar Pilar.

87-åriga Sonja Sjödin från Vävlokalen Skytteln i Backa känner Göteborgs operahus väl.

– Jag satt i styrelsen från 1976 när vi spelade på Storan, och även när vi flyttade hit till nya GöteborgsOperan 1994. Jag måste säga att jag gillar Poseidon. Jag har bott där av och till, och däremellan hos HSB där det bara var krångligt. Nej, hos Poseidon är det bara till att höra av sig, så kommer de och rättar till det. Det gillar jag.

Operasångaren och guiden Karl Peter Eriksson visade proffsigt runt på GöteborgsOperan.


Fullt fokus under Linedancen på Lilla scenen. Arne, Samira och Jasmine hänger med.

Arrangerande Cecilia von Elern, Poseidon och Kicki Persson, Hyresgästföreningen.


Vad är en gårdsförening – och hur startar man en?

Grannar som lär känna varandra och gör saker ihop ökar trivseln och tryggheten där man bor. Därför uppmuntrar Poseidon ihop med Hyresgästföreningen intresserade hyresgäster att starta eller gå med i gårdsföreningar, samt att de hjälper till att organisera och finansiera aktiviteterna. En gårdsförening kan syssla med allt från odling till barnaktiviteter och ska vara öppen för alla hyresgäster. Just nu finns över 120 aktiva gårdsföreningar runt om i Poseidon.

Vill du veta mer?

Läs mer på Poseidons hemsida poseidon.goteborg.se – sök på Gårdsföreningar. Vill du starta Gårdsförening? Tveka inte att kontakta:

Cecilia von Elern, Bostads AB Poseidon
cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se
telefon 031-332 11 15

Kicki Persson, Hyresgästföreningen Region Västra Sverige
kicki.persson@hyresgastforeningen.se
telefon 0706-99 68 54.