Framtiden

Tillbaka

För första gången byggs bostadsrätter i Övre Lövgärdet

Nu satsar Egnahemsbolaget på Lövgärdet. Med start i höst byggs tre till fyra punkthus med cirka tjugofem lägenheter i varje hus på Mejramgatan. Det är så kallade Kombohus, framtagna för att kunna pressa priserna, samtidigt som de är miljövänliga och håller hög standard. Försäljningen startar efter årsskiftet och de första bostadsrättsägarna kommer kunna flytta in innan julen 2018.

Egnahemsbolaget ingår i kommunägda Framtidenkoncernen och har som uppdrag att bygga prisvärda och attraktiva bostäder med fokus på områden som saknar bostads- och äganderätter.

– Det är spännande att bygga i Övre Lövgärdet. Här har det inte byggts bostäder på fyrtio år. Vi ser fram emot att utveckla området med nya bostadsrätter. Blandade upplåtelseformer gagnar alla bostadsområden. De få bostadsrätter som finns omvandlades för ett antal år sedan från hyresrätter. Det här är första gången någon bygger bostadsrätter, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Uppskattat dialogmöte

I veckan hade Egnahemsbolaget och Poseidon ett dialogmöte i området för att berätta om planerna. Främst var det boende i närheten som var inbjudna. Över hundra personer kom för att prata om husen, tidsplanen och hur köpprocessen ser ut.

– Många som bor här vill aldrig vill flytta härifrån. Nu ser de chansen att köpa en helt ny lägenhet här. Jag förstår att de älskar Övre Lövgärdet. De flesta göteborgare känner bara till Lövgärdet från det de hör i media och det är sällan något positivt. Jag uppmanar alla att ta sig en tur hit ut. Här är lugnt och lummigt och nära till Surtesjöns sandstrand med stans renaste badvatten och hela Vättlefjälls naturreservat som granne, säger Annika Mayer, marknads-och försäljningschef på Egnahemsbolaget.

Vettiga priser och bra standard

Lägenheterna ser i dagsläget ut att bli tvåor, treor och fyror. Alla har balkong, helkaklade badrum och ekparkett i alla rum. Priset på en tvåa beräknas ligga på cirka 1,3 miljoner med en månadsavgift runt tretusen kronor.

Kommunägda Poseidon är största fastighetsägare i området. De genomför en stor renovering av hela beståndet.

– Det är roligt att vårt systerbolag också satsar samtidigt, säger Mikael Dolietis. Nu får hela området ett riktigt lyft.

Kontaktuppgifter Egnahemsbolaget:
Annika Mayer, marknads- och försäljningschef
annika.mayer@egnahemsbolaget.se 031-707 70 10

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för göteborgare i alla stadsdelar. Idag bygger vi hållbara, attraktiva och prisvärda bostäder med särskilt fokus på de områden som saknar bostads- och äganderätter.