Framtiden

Tillbaka

Gratis bussresa till Kulturkalaset för allmännyttans hyresgäster

På onsdag börjar Kulturkalaset, en av Nordens största kulturfestivaler. Bostadskoncernen Framtiden deltar för fjärde året tillsammans med dotterbolagen Bostadsbolaget, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon. Förutom kalasstämning bjuder koncernen sina hyresgäster på gratis bussresa in till kalaset och hem igen.

Förutom att erbjuda bussresa in till kalaset finns bostadsbolagen på plats med tält i Bältesspännarparken där de bjuder in både hyresgäster och besökare att känna sig som hemma. Där kan kalasbesökaren bland annat diskutera framtidens boendemiljö, måla fågel- och insektsholkar, återvinningspyssla och byta sticklingar.

För att göra kalaset tillgängligt för fler erbjuder Framtiden sina hyresgäster gratis bussresor in till Kanaltorget och kalaset. Bussarna går under hela Kulturkalasveckan tur och retur från fem bostadsområden.

– Med över 72 000 lägenheter, varav de flesta utanför centrala stan, med bussarna kan vi bidra till att fler göteborgare besöker kalaset och tar del av det stora kulturutbudet. Vi tycker att Kulturkalaset ska vara en festival för hela Göteborg, säger Catarina Hagwall, marknads- och kommunikationschef på Bostadsbolaget.

Göteborgs Kulturkalas pågår 16/8-20/8. Framtidenkoncernen finns på plats i Bältesspännarparken onsdag-lördag kl. 12-20 och söndag kl. 12-18.

Ta del av vilka områden bussarna åker från samt tidtabeller här.

Vid frågor, kontakta:
Sara Keränen, kommunikatör Bostadsbolaget, tel 0702-91 45 07