Framtiden

Tillbaka

Familjebostäder inviger konstverk av ungdomar på Grevegårdsvägen

I lördags var det invigning av nya konstverk hos Familjebostäder i Tynnered med mingel, bubbel och ballonger. Solen trotsade morgonens tunga regn och tittade fram precis lagom till bandklippningen. Konstverken som är drygt 17 m2 stora graffitti-målningar är i vackra färger och har motiv som Malala, Astrid Lindgren, Zlatan, Frida Kahlo, Dalai Lama och Tupack.

Under senaste året har Familjebostäder drivit dialogarbete på Grevegården som en del av ett nybyggnadsprojekt vid redan befintliga gårdar. Sex ungdomar har haft konstprojektet som sommarjobb. Ingen av konstnärerna hade tidigare sprayat graffitti men under handledning av Mikael Rickman har de nått ett  strålande resultat.

– Av tradition så pryder vi gårdarna med något fint när vi bygger något nytt, nu har vi vänt på det och pryder dessa gårdar med fina konstverk innan nybyggnationen har startat säger Madlén Persson, områdeschef hos Familjebostäder i Tynnered.