Framtiden

Tillbaka

Slutsålda bostadsrätter i Gårdsten

Egnahemsbolaget har nu sålt slut nybyggnadsprojektet Kryddhyllan i Gårdsten. De första köparna flyttar in i februari 2018 och de sista i slutet av juni. Det är ett område med 34 radhus i bostadsrättsform.

Majoriteten av de som köpt husen kommer från Angered, men här finns också de som flyttar in från centrum, Frölunda och andra stadsdelar.

– Det här är vårt fjärde nybyggnadsprojekt här i Gårdsten, säger Mikael Dolietis VD på Egnahemsbolaget. När vi började så var det ingen annan som trodde att det gick att sälja bostäder här ute, men nu är vi många aktörer som tillsammans planerar för att bygga 1000 nya bostäder till 2025.

Egnahemsbolagets uppdrag är att till största delen bygga i områden som domineras av hyresrätter. Syftet är att lyfta dessa områden. Statistik visar att när det kommer in mer bostadsrätter och småhus så bidrar det till att området utvecklas positivt.

Höginkomsttagare i Gårdsten

De flesta som har köpt hus på Kryddhyllan bor redan i närområdet.

Det är många som inte tror att det finns höginkomsttagare i Gårdsten. Faktum är att 30 procent av invånarna i Angered har medelhöga eller höga inkomster. I Göteborg som helhet är det 50 procent så visst är det lägre, men det visar trots allt att här finns en hel del personer med resurser för att äga sitt eget boende, säger Mikael Dolietis. Vi vill ge dem alternativ för att stanna kvar i området när det är dags att köpa eget.

Kryddhyllan – omtyckt område

Utvecklingen i Gårdsten går fortsatt framåt.

– Många som bor här har vuxit upp här och gillar verkligen sitt Gårdsten. Jag förstår dem! Jag bodde själv i Bergsjön när jag var i tonåren och därför är det extra kul för mig att se byggkranar i Gårdsten. För mig signalerar det nya satsningar och framtidstro. Fler bostäder ger fler människor och bättre underlag för service, handel och kollektivtrafiken.

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om eget hus eller bostadsrätt för göteborgare. Idag bygger vi hållbara, trevliga och prisvärda bostäder med fokus på områden som domineras av hyresrätter.

Vid frågor, kontakta:

Annika Mayer, marknads- och försäljningschef

Annika.mayer@egnahemsbolaget.se, 070-776 89 17

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för göteborgare i alla stadsdelar. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför bygger vi prisvärda och attraktiva boenden i alla delar av Göteborg med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart Göteborgssamhälle.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.