Framtiden

Tillbaka

Poseidon öppnar ännu ett trygghetsboende

Uppslutningen var stor när Poseidon invigde sitt femte trygghetsboende för boende över 70 år. Denna gången var det Beväringsgatans hyresgäster i Kortedala som fick äta tårta i den nyrenoverade gemensamhetslokalen.

Den sjunde november invigde Poseidon sitt femte trygghetsboende i Göteborg. I gemensamhetslokalen sitter Ulla Johansson och Birgitta Andersson som flyttade in i huset på Beväringsgatan redan 1959. De tror att Trygghetsboendet och den nya lokalen kommer hjälpa dem att ha ett socialt liv som äldre.

– Det är en ny social gemenskap i området. Det är bra att ha en plats att komma samman, säger Ulla Johansson.

– Jag tänker komma hit så ofta jag kan, säger Birgitta Andersson.

Den nyrenoverade gemensamhetslokalen är en viktig del i trygghetsboendet. I lokalen finns trygghetsvärden Kjell Eriksson som två gånger i veckan kommer organisera aktiviteter i lokalen.

– Det är jättebra för det är många här som är ensamma och nu får de en plats att samlas på, säger Birgitta Andersson.

Poseidons projektledare Patrik Hakenmyr berättar för besökarna om hur trygghetsboendet underlättar vardagen för de som är över 70 år gamla genom enkla hjälpmedel så som dörröppnare eller elektroniskt titthål. Det innebär ingen hyreshöjning och de boende får förutsättningar för att bo kvar längre i sina egna hem. Lägenheterna i trygghetsboendet är reserverade för personer över 70 år och söker gör man genom Poseidons omflyttningsplats eller via Boplats.

– Det är viktigt att vi ser till våra äldres behov så det är roligt att äntligen få starta vårt första Trygghetsboende i Kortedala, säger Patrik Hakenmyr.

Om Poseidons trygghetsboenden

  • Poseidon har närmare 200 lägenheter i trygghetsboenden i områdena Svartedalen, Högsbohöjd, Övre Lövgärdet, Gånglåten och Beväringsgatan.
  • Trygghetsboenden är lägenheter i det ordinarie beståndet som med enkla medel anpassas för att underlätta att bo kvar hemma. I lägenheterna installeras spisvakt och digitalt tittöga. Sittbänk och dörröppnare till hissen är andra enkla anpassningar som gör stor skillnad.
  • Konceptet är öppet för alla hyresgäster i områdena som är 70+ och innebär ingen hyreshöjning.
  • Lägenheter i trygghetsboende som blir lediga hyrs ut som vanligt via Boplats och är reserverade för sökande som är över 70 år.
  • En viktig del i konceptet är samlingslokalen där en deltidsanställd trygghetsvärd har som uppgift att samla till aktiviteter och gemenskap.
  • Satsningen finansieras gemensamt av Poseidon och Fastighetskontoret.
  • Konceptet med trygghetsboende har tagits fram på uppdrag av Göteborgs Stad och ska möta äldres skiftande bostadsbehov. Trygghetsboenden drivs i samarbete med stadsdelsförvaltningen och bygger till stor del på de boendes engagemang och önskemål.

Vill du veta mer om Poseidons trygghetsboenden?
Kontakta gärna Patrik Hakenmyr, affärsutvecklare Poseidon, telefon 031-332 11 10, patrik.hakenmyr@poseidon.goteborg.se


Bostads AB Poseidon är ett av Göteborgs största bostadsbolag. Vi äger och förvaltar cirka 26 800 lägenheter i Göteborgs kommun och har närmare 60 000 hyresgäster. Det betyder att ungefär var tionde göteborgare bor hos Poseidon. Poseidon är helägt av Förvaltnings AB Framtiden, som är en del av Göteborgs Stad.