Framtiden

Tillbaka

Framtidenkoncernen och Göteborgs Fotbollförbund satsar på fotboll och ledarutbildning i Göteborgs utvecklingsområden

I dagarna undertecknades ett avtal som innebär att under 3 år kommer ca 1800 barn i Göteborgs utvecklingsområden erbjudas att få träna gratis med Landslagets fotbollsskola. Under samma tid kommer även 90 nya ledare utbildas i Uefa C.

– Den här satsningen betyder otroligt mycket för uppbyggnaden av våra utvecklingsområden och för att skapa ett mer jämlikt Göteborg, berättar Tobias Kristiansson, utvecklingschef för social hållbarhet i Framtidenkoncernen.

De lokala föreningarna och ideella krafterna är viktiga delar i uppbyggnaden av trygga områden.

– I tider då det talas mycket om föreningsdöd och avsaknaden av ledare kommer tillskottet från den här satsningen stärka fotbollens betydelse för flera årskullar av barn samt de lokala klubbarnas arbete, fortsätter Ulf Carlsson, Göteborgs Fotbollförbund.

Att arbeta med att stärka Göteborgs utvecklingsområden är något som Framtidenkoncernen gör på många olika sätt. Genom olika satsningar hjälper Framtidenkoncernen till att utjämna skillnaderna mellan olika områden i Göteborg på bland annat hälsa och livslängd.


För frågor kontakta:
Tobias Kristiansson, Framtidenkoncernen, 031-773 83 40
Ulf Carlsson, Göteborgs Fotbollförbund, 031-761 07 03