Framtiden

Tillbaka

Lyckat byggprojekt ger 4 månader tidigare inflyttning

– Vårt projekt i populära Örgryte Torp går smidigare än vi vågat hoppas. Vi är glada att redan från 1 oktober kunna erbjuda boende till ännu fler göteborgare, berättar Annicka Thorin som är distriktschef på Bostads AB Poseidon.

Planen var att de 155 lägenheterna skulle få inflyttning i februari 2019. Men Poseidons andra etapp i Örgryte Torp har gått så bra, att uthyrningen för 100 av hyresrätterna går igång redan idag – med inflyttning från 1 oktober i år.

– Förutom att 100 nya familjer kan flytta in redan innan jul med allt det medför, så innebär det tidigarelagda färdigställandet att inflyttningen delas upp i fler etapper. Det betyder en smidigare process med färre störningar för hyresgästerna, säger Annicka Thorin.

Hur har byggnationen kunnat gå så pass bra då?

– Det är ett mycket samspelt projekterings- och produktionsteam som lagt grunden till att huvuddelen av lägenheterna blir klara för inflyttning så pass mycket tidigare, säger Thomas Svensson, Poseidons projektchef på bygget som på bilderna nedan inspekterar bygget inför hyressättningen med affärsutvecklare Göran Helgegren och uthyrare Sue-Ann Lundin.

Nils Frank som är projektledare från totalentreprenören Serneke förklarar vidare:

– Metodvalen vi gjort i Örgryte Torp samt användningen av genomtänkta prefabricerade produkter har medfört att produktionen har löpt på mycket bra. Ett exempel är att vi valt att blåsa in isoleringen i ytterväggarna, vilket både är tidseffektivt och minimerar värmeläckage under driftskedet.

Idag öppnar Poseidon alltså upp för lägenhetsansökningar för sin andra byggetapp i Örgryte Torp – man börjar med att lägga upp lägenheterna i portioner via sin interna omflyttningsplats, därefter läggs eventuellt kvarvarande lägenheter upp på Boplats.

– Vi hade ett enormt tryck efter hyresrätterna i vårt förra byggprojekt i Örgryte Torp och startade flyttrörelser över hela Göteborg, berättar uthyrare Sue-Ann Lundin. 86 % av lägenheterna gick via vår interna omflyttningsplats vilket betydde att  50-talet äldre och billigare hyresrätter lades ut på Boplats till övriga som letar boende.  

Fakta om Bostads AB Poseidons andra byggetapp i Örgryte Torp

I Örgryte Torp vid Delsjövägen, där tidigare SVT-huset låg, uppför Poseidon tillsammans med flera andra bolag ett helt nytt bostadsområde med ett mixat utbud av boendeformer som bostadsrätter, radhus med äganderätt och hyresrätter.

Poseidon bygger området hyresrätter, totalt 219 stycken i två etapper. I juli 2017 flyttade 64 familjer in i den första etappens hyresrätter – detta i en fastighet som även inrymmer områdets förskola. Det som nu börjar hyras ut är den andra etappens 155 hyresrätter, som byggstartades sommaren 2016. 100 av dessa har inflyttning 1 och 15 oktober, och övriga 55 efter årsskiftet 2018/2019.

Läs mer om projektet på poseidonbygger.se