Framtiden

Tillbaka

Ny byggchef på Egnahemsbolaget

Investeringsökningarna i bostäder i Sverige under 2017 var de kraftigaste på mer än ett decennium. Arbetskraftsbristen på utbildad och erfaren personal är kännbar för de flesta byggbolag. Men där skiljer sig Egnahemsbolaget från många andra. Det kommunala bolaget har en annorlunda affärsidé – och därmed en unik attraktionskraft. Nu har man anställt en ny byggchef i Maria Henriksson.

– Vi bygger bostadsrätter och äganderätter i områden i Göteborg som till största del utgörs av hyresrätter. Vi tror starkt på dessa utvecklingsområden och vi bygger i stadig takt, oavsett konjunktur. Det gör oss till en arbetsplats där medarbetarna upplever trygghet och känner mening. Med Maria som ny byggchef är organisationen väl rustad för 2018, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Maria Henriksson har arbetat som byggprojektledare på Egnahemsbolaget sedan 2015. Innan dess har hon bland annat jobbat som projektledare i Vetlanda kommun där hon både byggt och byggt om förskolor, skolor och äldreboenden. Att tillträda den nya tjänsten som byggchef på Egnahemsbolaget är något hon ser fram emot.

– Jag ser fram emot att leda gruppens viktiga uppdrag som samhällsbyggare. Att gå från byggprojektledare till byggchef innebär att jag fått förtroendet att lyfta blicken från mina egna projekt till att utveckla hela projektportföljen, säger Maria Henriksson.

Bostäder i Lövgärdet och Bergsjön

Egnahemsbolaget arbetar för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för göteborgare i alla stadsdelar. De bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostads- och äganderätter i områden som präglas av ensidig upplåtelseform. Under året riktas insatserna mot bland annat Lövgärdet, Bergsjön, Gårdsten och Gamlestaden.

– Vår projektportfölj är välfylld. Vi har så många spännande bostadsprojekt att utveckla. Att kunna erbjuda människor en bostadskarriär i ett område de trivs i är vårt viktigaste uppdrag, säger Maria Henriksson.