Framtiden

Tillbaka

Ny fastighetsägare till ikoniska Kville Saluhall

Den 2 maj köper GöteborgsLokaler Kville Saluhall av Älvstranden Utveckling.

I Kville Saluhall kan kunderna botanisera bland butiker med ost, fisk, kött, kaffe, kryddor, grönsaker och frukter från hela världen. Bullar, grillat eller mexikanskt – det finns sex olika matställen i hallen som blivit en ny, populär mötesplats på Hisingen.

Fastigheten är byggd 2013 och ritades av Gustav Appell arkitektkontor. Den är två plan och byggd helt i tegel. Den uthyrningsbara ytan är 1 328 kvm och idag finns det 14 verksamheter i saluhallen. 2013 nominerades byggnaden till Kasper Salin-priset. Älvstranden och Saluhallen vann också Per och Alma Olssons pris för ”årets bästa byggnad i Göteborg 2014”.

Köpet är en del av det uppdraget GöteborgsLokaler och Älvstranden fick i samband med Göteborgs Stads bolagssöversyn 2015. Älvstranden jobbar med utveckling och GöteborgsLokaler inriktning är kommersiella fastigheter, därav detta byte nu när Kville Saluhall är i förvaltningsfasen.

– Det är roligt att ta över en fastighet med så spännande innehåll i Göteborgs mest expansiva område. Den passar väl in i vår fastighetsportfölj där vi även förvaltar Lundby sjukhus vid Wieselgrensplatsen och vårdcentralen tvärs över gatan, berättar Jan Wigatz, Affärsutvecklingschef på GöteborgsLokaler.

Kville Saluhall ligger i den södra delen av det nya bostadsområdet Kvillebäcken på Hisingen. Området ligger bara 6 minuter från centrala Göteborg. Den nya stadsdelen innehåller 2 000 nya bostäder och även ca 2 000 nya arbetsplatser. Saluhallen är ett bra exempel på ”affärsmässig samhällsnytta”, dvs något som genererar mervärden till ett område.

För Kville Saluhall finns ett förvaltningsuppdrag som kommer fortsätta att skötas i sin nuvarande form av Millenium Tower AB. Så för hyresgästerna kommer det inte att bli någon större förändring.

För vidare information, kontakta: Jan Wigatz, Affärsutvecklingschef 031-335 01 12