Framtiden

Tillbaka

Gårdstensbostäders trygghetsgrupp vinnare av det första Lejonpriset

Gårdstensbostäders arbete med trygghet och säkerhet blir allt mer uppmärksammat. När Försäkrings AB Göta Lejon för första gången delar ut Lejonpriset så går det till Gårdstensbostäders Trygghetsgrupp.

Priset delades ut i samband med att Göta Lejon höll sin vårkonferens om trygghet och säkerhet i ett försäkringsperspektiv.

– Jätteroligt och en stor ära att vinna första Lejonpriset. Det är en bekräftelse och ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Gårdstensbostäders säkerhets- och förvaltningschef Jehan Mansour som fanns på plats och tog emot priset tillsammans med en grupp medarbetare.

Göta Lejons syfte med priset är att uppmuntra och lyfta fram skadeförebyggande åtgärder inom Göteborgs Stad. I motiveringen till att Gårdstensbostäders trygghetsgrupp är årets pristagare skriver man:

”För sitt arbete med att öka tryggheten samt förebygga och minska brott, bränder och skadegörelse i Gårdsten. Alltifrån brandskydd och belysning till rondering och kvällsnärvaro i Gårdstens centrum och en rik flora av andra aktiviteter. Genom sitt målinriktade arbete sedan 2002 har gruppen bidragit till att Gårdsten blivit en tryggare och mer attraktiv del av staden samtidigt som det fört människor närmare varandra.”

Gårdstensbostäders huschef Bashkim Fetahi var med och tog emot Lejonpriset.

– Priset är en uppmuntran för oss alla att jobba vidare i samma anda och fortsätta att utvecklas, säger Bashkim Fetahi.

En hörnpelare i Gårdstensbostäders trygghetsarbete är att egen personal finns på plats 365 dagar om året. Ända fram till sena kvällen. Arbetssättet, som går under namnet Gårdstensmodellen, håller på att införas i övriga bolag inom Framtidenkoncernen.