Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolaget blir ägare av hela Friskväderstorget

Idag blev det klart att Bostadsbolaget köper den del av Friskväderstorget som ägs av Trophi. Därmed äger Bostadsbolaget hela Friskväderstorget och kan nu ta ytterligare ett steg i arbetet för en hållbar utveckling av Norra Biskopsgården.

Bolaget äger sedan tidigare samtliga hyresrätter i området kring Friskväderstorget efter en bytesaffär i höstas med Willhem AB.
– Friskväderstorget är en strategiskt viktig pusselbit i utvecklingen av hela området och vi vill gärna vara en motor i det arbetet, säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget.

Gott samarbete
Bolaget har sedan en tid tillbaka fört diskussioner om ett samarbete kring torget med Trophi som äger del av torgytan samt förvaltar mataffären. Samtalen landade till slut i att Bostadsbolaget fick köpa tomträtten.
– Vi har haft ett mycket gott samarbete med Trophi kring den här affären. Förvärvet ger oss möjlighet att jobba långsiktigt bland annat med ökad trygghet i området, säger Kicki Björklund.

Många planer för Norra Biskopsgården
Bostadsbolaget planerar nu fler mötesplatser, förstärkt service och förhoppningsvis också nya bostäder kring torget. Det pågår även ett långsiktigt trygghetsarbete i Norra Biskopsgården tillsammans med bland annat stadsdelen och polisen.

Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som idag är Sveriges största allmännytta. Norra Biskopsgården är ett av koncernens utvecklingsområde där särskilda resurser satsas för att stärka området i syfte att utjämna skillnaderna mellan olika områden i Göteborg och bidra till en jämlik stad.

För kontakt:
-Kicki Björklund, vd Bostadsbolaget, tel: 031-731 50 05
-Malin Pethrus, pressansvarig Bostadsbolaget, tel: 031-731 51 13