Framtiden

Tillbaka

Unga förebilder i Hjällbo fick belöning

I går fick fyra niondeklassare i Hjällbo, som slutade högstadiet med toppresultat, ta emot Poseidons stipendium 2018. Tillsammans delar de på 15 000 kronor för sina prestationer.

I år har nästan alla i årskurs nio på Hjällboskolan höjt sina betyg från förra året. Några som kämpat extra hårt är Diana Mustafa, Angela Maricic och Sabrin Razko, som tillsammans fick gå upp Hjällboskolans scen och ta emot var sitt stipendium för mycket goda studieresultat. Tillsammans får de dela på 10 000 kronor och de vet vad de ska göra för pengarna.

– Vi ska shoppa, säger alla Diana, Angela och Sabrin i kör.

Utöver de tre eleverna på Hjällboskolan fick även Bishenk Ahmad från Bergsgårdsskolan ta del av Hjällbos stipendium för mycket goda studieresultat.

Poseidons stipendier i Hjällbo är ett sätt att uppmärksamma goda förebilder bland Hjällbos ungdomar – både i och utanför klassrummet. 2018 års stipendier delades ut av Poseidons Magnus Alexandersson, fastighetsingenjör i Hjällbo och Carolina Saletti, fastighetstekniker i Hjällbo.

– Stipendierna är ett sätt att lyfta fram positiva förebilder i området. Det är en mångårig tradition vi har i Hjällbo och det är många som använder stipendiet som en morot i skolarbetet, vilket är väldigt roligt, säger Magnus Alexandersson från Poseidon.

Poseidon delade även ut stipendium till klasserna 7A och B på Hjällboskolan, klass 5A och B på Bergsgårdsskolan och Fritids Play House på Bläseboskolan för att de på olika sätt varit goda förebilder för sina respektive skolor, men även för hela Hjällbo.