Framtiden

Tillbaka

Lena Molund Tunborn blir ny verkställande direktör för Bostads AB Poseidon

Styrelsen för Poseidon fattade igår, den 27 juni, beslut om att utse Lena Molund Tunborn till ny verkställande direktör för Bostads AB Poseidon. Lena Molund Tunborn har en lång och bred erfarenhet inom Bostads AB Poseidon. Lena är utbildad journalist och anställdes 1999 som informationsansvarig. Sedan dess har hon haft flera tjänster i bolaget. Lena har även haft rollen som projektledare för Fastighetsägare i Gamlestaden, nu BID Gamlestaden. 2013 tillträdde hon som distriktschef i Väster.

– Det känns mycket hedrande och ansvarsfullt att jag nu fått förtroendet att axla rollen som VD. Vårt uppdrag som allmännyttigt bolag handlar om något av det mest grundläggande i människors liv – rätten till bostad och en trygg och trivsam livsmiljö. Poseidon är en organisation med fantastiskt fina medarbetare, och med stark drivkraft att göra skillnad på riktigt. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete med Göteborgs Stad och andra aktörer, som vill bidra till att skapa en hållbar stad med levande och trygga stadsdelar, säger Lena Molund Tunborn.

– Jag är glad att vi kunnat kombinera en bred urvalsprocess med att hitta en person i den egna organisationen. Det har varit en tuff rekryteringsprocess, och Lena Molund Tunborn gick ur den som den mest lämpade kandidaten att föra Poseidon vidare in i framtiden. Lenas gedigna erfarenhet från allmännyttan, stadsutveckling, ledarskap och kommunikation kommer att vara värdefull för att leda Poseidon vidare i sitt allmännyttiga uppdrag, säger Mats Arnsmar, styrelseordförande Bostads AB Poseidon.

Lena tillträder tjänsten den 1 juli 2018.

Kontaktpersoner:

Mats Arnsmar, ordförande i Bostads AB Poseidon, mobil 010-601 15 02

Lena Molund Tunborn, tel 031-332 13 42