Framtiden

Tillbaka

​Vind i seglen för Lövgärdets ungdomar

I en hel vecka fick Poseidons ungdomar från Angered lära sig att segla i Långedrags vatten. För några var det första gången de var i en båt.

Skratt och rop färdades snabbt över vattnet när 20 unga fick chansen att lära sig att segla i Långedrags blåa vatten. Det var en perfekt dag att segla på för förutom strålande sol blev det även blåst i seglen.

– Akta bommen för nu kommer vinden, säger ledaren Måns till Mona Ali som duckar smidigt samtidigt som hon svänger runt och tar sikte mot nästa boj.

Mona Ali är en av fyra ungdomar från Lövgärdet som tack vare Poseidon och Rotarysamarbetet fått möjlighet att delta i Långedrags segelsällskaps seglarläger.

– Det går bra att segla, men det är lite svårt ibland, säger Mona Ali.

Mona Ali drar upp optimistjollen på bryggan.

Monas bror Nabil seglar i en optimistjolle tillsammans med en ny kompis. Det är första gången han är ute på havet i segelbåt.

– Det är första gången jag seglar i en båt. När vi skulle svänga fastnade en boj i båten, men vi tog oss loss. Det var roligt, säger Nabil Ali och skrattar.

Det är andra året i rad som unga från Angered får möjlighet att delta i seglarlägret. De blir hämtade hemma på morgonen, får en hel dag av segling, mat och vänskap för att sedan bli lämnade hemma igen på eftermiddagen.

– Det viktigaste med lägret är att våra ungdomar får lära känna nya kompisar och får kontakt med andra som de annars kanske aldrig hade träffat. Sen är det härligt att de får möjlighet att komma ut till havet, säger Carina Nilsson, boendeutvecklare i Angered, som besökte lägret.

Juliette och Martina Keita rundar en boj. Trots att de bara seglat några dagar kryssar de säkert mellan de andra båtarna.

Syskonen Juliette och Martina Keita berättar vad de har lärt sig på lägret. Allt från att dra upp centerbord till att ta ner segel. De hade inte heller seglat förut och deras första tur höll på att sluta upp och ner i plurret.

– Vi var nära på att kapsejsa. Men det var jätteroligt! Vi kommer nog fortsätta segla efter lägret, säger de båda.

Nabil Ali, Juliette Keita, Martina Keita och Mona Ali var väldigt nöjda med förmiddagens segling. När maten dukas upp på gräset bredvid bryggan slänger de i sig maten för att komma i båten igen.

– Det är så kul!