Framtiden

Tillbaka

GöteborgsLokaler välkomnar Lindra Secondhand till Wieselgrensplatsen

GöteborgsLokaler har tecknat hyreskontrakt med Lindra Secondhand som börjar gälla 1 september på Wieselgrensplatsen i Göteborg.

Lindra Secondhand är en secondhandbutik som drivs i form av en ideell förening som samarbetar med biståndsorganisationen Human Bridge. De driver idag elva butiker runt om i Sverige. Överskottet från Lindra går till att samfinansiera biståndsinsatser genom Human Bridge som samarbetar med bland annat Läkarmissionen och Erikshjälpen. Stiftelsen Human Bridge samlar in, rekonditionerar och skickar ut sjukvårdsmaterial och handikapphjälpmedel främst till länder i Afrika och Östeuropa. I Lindras butiker kommer man kunna fynda allt från 70-talsklänningar till vackra porslinsvaser eller roliga leksaker. Allt är skänkt och väntar på att bli återanvänt. Butikerna bemannas av personal och volontärer och de erbjuder även praktikplatser för människor som behöver arbetsträna.

-Vi är jätteglada att vi får in Lindra Secondhand som hyresgäst på Wieselgrensplatsen som erbjuder en efterfrågad service, särskilt i den här delen av Hisingen, säger Fastighetsförvaltare Trond Smedheim på GöteborgsLokaler.

Verksamheten i den 400 m² stora lokalen planeras öppna 1 november 2018.

GöteborgsLokaler ansvarar för uthyrning och förvaltning av Fastighetskontorets fastighet på Wieselgrensplatsen. GöteborgsLokaler arbetar aktivt tillsammans med övriga fastighetsägare med att utveckla Wieselgrensplatsen som ett vardagsnära torg för de boende i närområdet.

-Wieselgrensplatsen är ett ikoniskt 70-tals torg på Centrala Hisingen och det känns därför extra glädjande att vi fått in en sådan här reko- och retrobutik som hyresgäst, tillägger Trond. Lindra Secondhand stärker Wieselgrensplatsens retrokänsla och är ett bra komplement till det övriga vardagsnära utbudet på torget.

Wieselgrensplatsen är en lokal mötes- och handelsplats på centrala Hisningen knappt 10 minuter från centrala Göteborg. Torget har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. På Wieselgrensplatsen finns över 30 verksamheter etablerade.

Närområdet kring Wieselgrensplatsen står inför en stark expansion. Inför stadens 400 års jubileum finns en förhoppning om att få till en första linbanesträcka i drift till jubileumsåret 2021, med hållplats mitt på Wieselgrensplatsen.

För vidare information, kontakta:

Trond Smedheim, Fastighetsförvaltare GöteborgsLokaler 031-335 01 07

Catharina Samuelsson, Butiksföreståndare Lindra Secondhand 031-58 55 22