Framtiden

Tillbaka

Unga vuxna sätter spaden i backen på Merkuriusgatan i Bergsjön

Äntligen var det dags för spadtag på Merkuriusgatan i Bergsjön idag. Här bygger Framtiden Byggutveckling 87 hyresrätter för Familjebostäder. I ett unikt samarbete har dialog förts med de unga i Bergsjön där Familjebostäder och jagvillhabostad.nu har låtit de unga utforma boendet.

Merkuriusgatan ingår i satsningen BoStad2021 och bidrar med 300 bostäder till de totalt 7000 extra bostäder som ska byggas i Göteborg fram till 2021. Framtiden Byggutveckling bygger 87 hyresrätter för Familjebostäder i två lamellhus med 4-7 våningar och två punkthus med 4-5 våningar. De nya bostäderna erbjuder högre tillgänglighet och kompletterar Familjebostäders befintliga bestånd.

– Fantastiskt roligt att komma ut på byggarbetsplatsen och se hur vi tillför göteborgarna 300 bostäder i samverkan mellan Framtidenkoncernen och privata byggaktörer, uttryckte Kjell Björkqvist, 2:e vice ordförande i Framtidens styrelse.

I ett unikt samarbete mellan Familjebostäder och jagvillhabostad.nu har unga vuxna från Bergsjön och Göteborg varit med och påverkat planlösningar, uthyrning och gemensamhetsutrymmen för att passa och hyras ut till just unga vuxna. Tolv av lägenheter i ett av punkthusen är öronmärkta till de unga vuxna.

– Det är jättecoolt att Familjebostäder tillsammans med jagvillhabostad.nu har haft en dialog med unga i Bergsjön. Här behövs bostäder för unga, som har det svårast att komma in på bostadsmarknaden. I Bergsjön är det så fint, naturen finns hela tiden närvarande. Om jag fick önska fritt, skulle jag gärna bo i det huset som vi har varit med om att utforma, helst i ettan på tredje våningen i norrläge, berättade Andrzej Ahlenstein, en av deltagarna i dialogen om hyresrätter för unga.


Om du har frågor, kontakta:
Martin Blixt, tf VD och koncernchef Framtidenkoncernen, 0702-16 83 00
Kjell Björkqvist, 2:e vice ordförande i Framtidenkoncernens styrelse, 0725-13 66 32
Katrin Amgarth, kommunikationschef Familjebostäder, 0706-25 26 81(frågor om samarbetet med jagvillhabostad.nu)


Göteborg bygger 7000 extra bostäder. Projektet kallas BoStad2021 och är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och ett flertal byggaktörer. Bostäderna ska vara klara år 2021 då Göteborg firar 400 år. Merkuriusgatan är ett av de projekt som ingår i BoStad2021. Här bygger HP Boendeutveckling, Ulricehamns Betong, Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling/Familjebostäder och Göteborgs Stad.