Framtiden

Tillbaka

Tellusgatan i Bergsjön nominerat till Årets bygge

På Tellusgatan i Bergsjön har Familjebostäder renoverat 169 lägenheter och fasaden har fått ett helt nytt utseende. Projektet började med dörrknackning i hela området och hyresgästdialogen har präglat hela renoveringen. Ett stort och ganska slitet hus har nu totalrenoverats och hela området har fått ett lyft.

– Det är många som har bidragit till det nya Tellusgatan och vi möter hela tiden hyresgäster som är stolta över sina nya lägenheter, säger Sara Hamon, Fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder.

Renoveringen på Tellusgatan vann tidigare i år SABOs pris som årets renoveringsprojekt. Nu har Byggindustrin nominerat upprustningen av huset till Årets bygge.

Alla hyresgäster på Tellusgatan har även haft möjlighet att vara med och bestämma hur entréer och utomhusområdet ska smyckas med konst. Den konstnärliga gestaltningen av Tellusgatan är både en dialogprocess och en fysisk gestaltning. De boende blir på så sätt både medskapare och beställare av konstverken.

Vill du veta mer, kontakta gärna Sara Hamon, Fastighetsutvceklingschef på Familjebostäder 0761183582 sara.hamon@familjebostader.se

De 20 bästa byggprojekten i Sverige, som slutfördes under 2018 gör upp om titeln Årets Bygge. Vinnaren koras på Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm den 26 mars 2019.