Framtiden

Tillbaka

Nu startar uthyrningen av 111 nya lägenheter i Askim

Idag startar Bostadsbolaget uthyrningen av 111 nyproducerade hyresrätter med unikt havsnära läge i Askimsviken. Husen ligger inbäddade i grönska på en upphöjd platå vilket ger en vidsträckt utsikt över havet.

– Det är fantastiskt kul att kunna erbjuda hyresrätter med promenadväg ner till stranden, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
Just i den här delen av Askim finns det få hyresrätter så det här blir ett välkommet tillskott. De fem sjuvåningshusen innehåller både stora och små lägenheter, från 1 rum och kök till 4 rum och kök med tyngdpunkt på trerummare. Fyrarummarna är byggda i etage och ligger högst upp i huset och härifrån kan man följa årstidernas speglingar över havet.
– Många av de mindre lägenheterna har även de en vidsträckt utsikt, säger Joakim Stagemyr.

Granne med havet
Husen ligger på Hult Åsens Väg i Askimsviken, endast några minuters promenad från Askimsbadet med sin långgrunda sandstrand, generösa grönytor och Sveriges längsta pir. Här kan man ta på sig badrocken hemma för att sedan gå ner för ett morgondopp i havet. Cykelbanan utanför tar en snabbt till Hovåsbadet eller Amundön och med buss tar det inte mer än 20 minuter in till de mest centrala delarna av Göteborg.

Hållbart boende
Husen är byggda med särskild tanke på hållbara lösningar för värme och energi.
– De värms upp med hjälp av bergvärmepumpar och på taken monteras solceller. De branta sadeltaken gör att solcellstekniken passar extra bra just här, säger Joakim Stagemyr.
Den elenergi som solcellerna producerar kommer att användas till husens drift. Om det produceras mer elenergi än vad som går åt kommer överskottet att transporteras vidare ut i elnätet för att på så sätt komma andra till del.

Modernt och bekvämt boende
De allra flesta lägenheter har balkong, mestadels inglasade. Boende på bottenplan har istället en egen uteplats. Väggar och tak är målade i ljusa färger och fönsterbänkarna är i kalksten. Inredningsvalen är stilrena och klassiska för att hålla över tid och alla rum har golv i ekparkett utom badrum och hall där det ligger klinker. Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och alla är utrustade med Framtidens Bredband, ett av marknadens modernaste och snabbaste fibernät. 

Uthyrningen av lägenheterna på Hult Åsens Väg i Askim börjar idag och inflyttningen, som sker i fem etapper, är planerad från hösten 2019 och fram till hösten 2020.

Vill du veta mer?
Läs mer på bostadsbolaget.se/nyabostader

Kontaktperson:
För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10 eller Lena Kallin, uthyrare, tel: 031-731 40 11
Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13