Framtiden

Tillbaka

Serneke bygger för Egnahemsbolaget på Merkuriusgatan i Bergsjön

Egnahemsbolaget har tilldelat Serneke uppdraget att bygga 64 bostadsrätter i 7 två- och treplanshus på Merkuriusgatan i Bergsjön. Projektet kommer att utföras som en totalentreprenad och byggstarten beräknas till maj 2019.

Serneke har fått uppdraget av Egnahemsbolaget att bygga 64 bostadsrätter på Merkuriusgatan i Bergsjön. Lägenheterna är fördelade på 7 loftgångshus i två- respektive tre våningar. Husen kommer ha en monokrom färgskala som tillsammans med vacker thermowood kommer ge det en stark och samtidigt varm identitet som kompletterar befintlig bebyggelse. Och den välplanerade gemensamma gården kommer inspirera till möten och vara en trevlig plats för de boende att umgås med vänner och familj.

”Merkuriusgatan är ett av våra första projekt i Bergsjön och ett viktigt steg i vårt arbete med att bygga bostadsrätter i ett utvecklingsområde som domineras av hyresrätter. Brf Bergsjöbyn kommer bli 64 moderna, prisvärda och hållbara bostadsrättslägenheter och vi är glada över att utveckla dessa bostäder med Serneke och ser fram emot ett gott samarbete”, säger Anette Johansson, upphandlingschef på Egnahemsbolaget.

”Väldigt inspirerande och roligt att få detta förtroende av Egnahemsbolaget. Detta är ett spännande projekt då det inte har funnits några handlingar att gå efter utan vi har tagit fram en egen lösning och styrt utformningen helt själva. Vår styrka ligger i att ta hand om helheten, allra helst i ett tidigt skede, vilket detta är ett tydligt bevis på”, säger Joakim Antonsson, arbetschef Serneke Bygg.

För mer information om projektet se här.