Framtiden

Tillbaka

Klart med entreprenör för nyproduktion av bostadsrätter på Saffransgatan i Gårdsten

Egnahemsbolaget har tilldelat polska Unibep uppdraget att bygga 34 bostadsrätter i ett 5-plans flerbostadshus på Saffransgatan i Gårdsten. Projektet kommer att utföras som en totalentreprenad, byggstarten beräknas till sommaren 2019 och inflyttning planeras till första halvåret 2020.

Tilldelning av entreprenör för utveckling av 34 bostadsrätter i ett 5-vånings flerbostadshus på Saffransgatan i norra Gårdsten är nu klar. Valet föll på polska Unibep som vann upphandlingen på pris och kvalitetsfaktorer. Upphandlingen inkluderar mark- och anläggningsarbeten och projektet ska uppföras med industriellt prefabricerade trämoduler från entreprenörens fabrik Unihouse.

De färdiga trämodulerna kommer att transporteras med båt till byggplatsen i Göteborg. De är då färdiginredda med kök, badrum, fönster och dörrar. Färdigställandet av bostäderna beräknas ta tre månader. Byggstart planeras till sommaren 2019 och projektet beräknas vara färdigbyggt i mitten av 2020.

”Saffransgatan är ett av våra utvecklingsprojekt i Gårdsten och en del i vårt uppdrag att bygga moderna och kostnadseffektiva bostadsrätter i områden som domineras av hyresrätter. Vi ser fram emot ett gott samarbete och är glada över att utveckla dessa bostäder tillsammans med Unibep”, säger Anette Johansson, upphandlingschef på Egnahemsbolaget.

”Vi hoppas på ett bra samarbete med Egnahemsbolaget och är stolta över att få vara en del av det större och spännande uppdraget att utveckla nya bostäder i Göteborg. Vi ser tilldelningen av detta projekt som ett viktigt steg i vår etablering på den svenska marknaden”, säger Michał Urbankowski, försäljningsdirektör Sverige.