Framtiden

Tillbaka

​Renoveringen av Hammarbadet är snart klar

I maj 2015 stängdes Hammarbadet på grund av stora renoveringsbehov och 2017 inledde GöteborgsLokaler en omfattande ombyggnad av hela byggnaden. Snart välkomnas åter allmänheten till Hammarkullens eget badhus.

Våren 2015 hade badhuset i Hammarkullen nått slutet på sin tekniska livslängd. Något tidigare hade den tilltänkta ersättaren Angered arena öppnat i närheten och badgäster samt simundervisning hänvisades dit. De boende i Hammarkullen ville dock annorlunda och efter protester beslutade idrotts- och föreningsnämnden att Hammarbadet och det anslutande gymmet skulle renoveras. Uppdraget att modernisera byggnaden föll på fastighetsägaren GöteborgsLokaler.

Ulrika Evenås är fastighetsförvaltare och den som är ansvarig för renoveringen hos GöteborgsLokaler.

– Hela byggnaden har renoverats, berättar Ulrika Evenås. Vi har återställt bassängen och det gym som ligger en trappa upp. Vi har bytt alla ytskikt och byggt helt nya omklädningsrum med bastu. Dessutom har vi passat på att fräscha upp fritidsgården Mixgården som också ligger i huset.

En del i moderniseringen av Hammarbadet har inneburit att göra byggnaden mer tillgänglig. GöteborgsLokaler har under arbetet tagit hjälp av tillgänglighetskonsulter som bland annat jobbat med kontrastmarkeringar och moderna lösningar för att underlätta för besökare med funktionsvariationer.

– Vi har även fått ett specialuppdrag i direkt anslutning till renoveringen. I badhuset tillkommer ett konstverk i form av växter som skall kunna flyttas runt, säger Ulrika Evenås. Konstverket har tagits fram genom dialogarbeten med de boende i Hammarkullen tillsammans med Statens konstråd och Stadsdelsförvaltningen Angered.

Nu, fyra år efter att Hammarbadet stängdes, närmar sig ombyggnaden sitt slut. I maj välkomnas hammarkulleborna och övriga bad- och träningssugna åter till Hammarkullen och stans fräschaste badhus.

Har du ytterligare frågor?

Kontakta Ulrika Evenås, fastighetsförvaltare. Tel. 031-335 01 26

Se även filmen från renoveringen här: