Framtiden

Tillbaka

Vestia bygger för Egnahemsbolaget i Fjällbo Park

Egnahemsbolaget har tilldelat Vestia uppdraget att bygga cirka 90 bostadsrätter fördelat på 5 tre- och fyravåningshus i Fjällbo park i stadsdelen Utby. Projektet kommer att utföras som en totalentreprenad i samverkan. Byggstart beräknas till i början av 2020 och inflyttning planeras till tredje kvartalet 2021.

Vestia har fått uppdraget av Egnahemsbolaget att bygga cirka 90 bostadsrätter i natursköna Fjällbo park i stadsdelen Utby. Lägenheterna är fördelade på 5 stycken tre- och fyravånings flerbostadshus som alla ligger vid foten av Fjällboberget i en grönskande parkmiljö. Området som består av 17 byggnader gränsar till Fjällbo ängar och omgärdas av sammanhängande grönområden och flera närliggande stråk, naturstigar och inte mindre än 180 klättringsleder.

Vi är glada över att bygga bostadsrätter tillsammans med Vestia i det fantastiskt natursköna Fjällbo park. Vestia har lång erfarenhet av partneringprojekt och vi inleder nu kalkylarbete för att sedan övergå i produktion. Vi räknar med att vi tar första spadtag i början av 2020 och beräknar ha klart för inflyttning det tredje kvartalet 2021”, säger Anette Johansson, upphandlingsansvarig på Egnahemsbolaget.

”För detta projekt sökte vi en entreprenör med erfarenhet av väl genomförda partneringprojekt, som tidigare medverkat och bidragit i de tidiga skedena av ett byggprojekt och som har förmågan att skapa nöjda kunder.Vestia utsågs som den mest lämpade entreprenören utefter dessa kriterier och jag ser fram emot vårt samarbete”, säger Maria Henriksson, byggchef på Egnahemsbolaget.

Vi är väldigt glada över att på nytt ha blivit utsedda som totalentreprenör för ett av Egnahemsbolagets fina nybyggnadsprojekt. Fjällbo Park befinner sig i ett mycket tidigt skede vilket känns extra spännande då det möjliggör ett gemensamt och kreativt arbete med målet att utveckla välplanerade och attraktiva bostäder i en unik omgivning” säger Linda Wennersten, marknadschef Vestia.