Framtiden

Tillbaka

Familjebostäder söker ny talang via nationellt traineeprogram

Familjebostäder söker nu efter en trainee till tjänsten som biträdande projektledare. Det är genom SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och dess traineeprogram som den nya talangen ska hittas.

– Med traineeprogrammet hoppas vi kunna hitta en engagerad projektledare som brinner för branschen generellt och allmännyttan specifikt. Vi har ett samhällsuppdrag som kommunalt bostadsföretag och då är det viktigt att hitta rätt personer, berättar Ann-Catrin Skeppstedt, HR-chef på Familjebostäder.

Genom Allmännyttans Traineeprogram får traineen en god inblick och erfarenhet från branschen. Dessutom får deltagarna ett stort nätverk. I år söker traineeprogrammet 15 deltagare till allmännyttiga bostadsföretag runt om i landet.

Ansökningsperioden är 28 februari – 28 mars. Programmet startat hösten 2019 och pågår under ett år.

Om Allmännyttans Traineeprogram

SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, står bakom traineeprogrammet som pågår under ett år. Deltagarna anställs på ett av SABOs drygt 300 medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler och traineer från alla delar av landet. Utbildningen innehåller även uppgifter och uppföljningssamtal med närmsta chef. Drygt 130 personer har sedan starten 2006 genomgått Allmännyttans Trainee.