Framtiden

Tillbaka

Sommaranställning – ett första steg in på arbetsmarknaden

Under sommarhalvåret utökas Bostadsbolagets personalgrupp med nästan 130 personer. Det handlar om allt från säsongsanställd trädgårdspersonal till sommarvärdar som skapar meningsfullt innehåll i barn och ungdomars sommarlov.

– Fastighetsbranschen är oerhört bred och hos oss finns något för alla. Det känns roligt att kunna erbjuda så många, både vuxna och ungdomar, ett utvecklande sommar- eller säsongsjobb som ger goda erfarenheter och en inblick i vår spännande fastighetsbransch, säger Maria Hultgren, HR-specialist på Bostadsbolaget.

Sommarhalvåret är miljövärdarnas mest hektiska tid då allt ska planteras, göras i ordning och underhållas i vår utemiljö. Därför behövs förstärkning i form av säsongsanställd personal som arbetar sida vid sida med våra miljövärdar under sex månader. De täcker också upp under den tid miljövärdarna själva går på semester.

Ett första jobb
Den största gruppen sommaranställda är gymnasieungdomar – upp emot ett 60-tal av dem är hyresgäster hos oss och 24 stycken kommer via Göteborgs Stads feriearbeten. Ungdomarna får arbeta i vår trädgård samt hjälpa våra lokalvårdare i trapphus och andra allmänna utrymmen.
– Här får man lära sig att samarbeta med andra men också att ta eget ansvar. De som är över 18 år får även täcka upp för den ordinarie personalen som är på semester, säger Maria Hultgren.

I Hammarkullen och Norra Biskopsgården anställer vi en grupp unga människor som har i uppgift att tillsammans med barn och ungdomar i området hittar på aktiviteter under sommarlovet. Detta är ett projekt vi driver ihop med stadsdelsförvaltningarna och Hyresgästföreningen.

Bra inblick i en spännande bransch
Nytt sedan förra året är att ungdomarna som sommarjobbar hos oss också får besöka Framtidens Fastighetslabb under en dag. Framtidens Fastighetslabb är allmännyttans eget upplevelsebaserade labb i Tynnered där vi tar emot barn och ungdomar och ger dem möjlighet att praktiskt få pröva på de yrken som finns inom fastighetsbranschen.
– Många vet inte vilken bredd vår bransch erbjuder. Vi arbetar med något av det viktigaste i människors liv – hemmet – men som kommunalt bolag har vi också ett annat uppdrag som innebär att vi ska bidra till en jämlik och trygg stad, berättar Maria Hultgren.

Bostadsbolaget ser fram emot att ta emot alla nya medarbetare och få introducera dem i vårt dagliga arbete. Tjänsterna går nu att söka och hittas på www.bostadsbolaget.se/ledigajobb

Vill du veta mer?
För att söka någon av våra tjänster, gå in på www.bostadsbolaget.se/ledigajobb
För att få mer information om tjänsterna kontakta Sara Gustafsson, HR-administratör, på tel 031-731 50 00
För övrig information, kontakta Maria Hultgren, HR-specialist eller Malin Pethrus, pressansvarig på tel: 031-731 50 00.
För mer information om Framtidens Fastighetslabb: www.framtidensfastighetslabb.se