Framtiden

Tillbaka

Nordic Wellness tar träning till Tuve Torg

Den rikstäckande gymkedjan Nordic Wellness har idag cirka tvåhundra träningsanläggningar i hela landet. Nyligen slöts ett avtal med GöteborgsLokaler som innebär att det öppnar en helt ny anläggning på Tuve Torg i början av nästa år.

Anläggningen kommer att ha en utpräglad familjeprofil, ett koncept som Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness, tror mycket på i Tuve. Han ser etableringen som ett led i strategin att stärka positionen på Hisingsmarknaden.

I augusti flyttar Norra Hisingens stadsdelsförvaltning sin verksamhet från Tuve Torg till helt nybyggda lokaler på Selma Lagerlöfs Torg. In flyttar istället Nordic med sin hälsofrämjande verksamhet.

– Området är inne i en expansionsfas och i takt med att Tuve växer ökar även efterfrågan på gymanläggningar, säger Magnus Wilhelmsson. Det nya gymmet på torget skall vara öppet för alla, i alla åldrar och erbjuda en bra mix av träningsformer anpassade för både stora och små.

Anläggningen på Tuve Torg kommer att vara fördelad på två våningar, där entréplanet främst är avsedd för fria vikter och tunga maskiner. På övervåningen fokuseras mer på konditions- och gruppträning.

Det nya gymmet kommer att omfatta drygt 1500 kvm och därmed blir Nordic Wellness en av de största aktörerna på torget. Avtalet sträcker sig över tio år och innebär en ännu större attraktionskraft för Tuve Torg.

– Etableringen av Nordic Wellness kommer att medföra en rad positiva effekter för handelsplatsen, men även för hela området, säger Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. Mer folk i rörelse bidrar till ökad trygghet på torget, främst på tider då övriga verksamheter vanligtvis har stängt.

Från kontor till motion

I dagsläget bedrivs kontorsverksamhet i huset och det kommer att krävas en del ombyggnad för att göra lokalerna anpassade för gymverksamhet. Bland annat tas de flesta innerväggarna ner för att skapa luftiga och ljusa ytor. De befintliga takfönstren på andra våningen kommer att ett härligt ljusinsläpp till större delen av anläggningen.

­– När stadsdelsförvaltningen har lämnat huset inleder vi en ombyggnad av lokalerna för att verksamhetsanpassa den, säger Anders Rydholm, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler. Vi kommer att skapa helt nya omklädningsrum med duschutrymmen. Dessutom bygger vi upp två lokaler anpassade för spinning och gruppträning på plan två.

Hela Tuve förtätas just nu. Bland annat bygger Bostadsbolaget tre punkthus på sju till nio våningar med totalt 113 nya lägenheter i nära anslutning till Tuve Torg.

Invigningen av Nordic Wellness nya anläggning är planerad till första delen av 2020.

Frågor? Kontakta någon av följande.

Anders Rydholm, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler. anders.rydholm@goteborgslokaler.se 031-335 01 23

Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. annelie.nithander@goteborgslokaler.se 031-335 02 26

Magnus Wilhelmsson, VD Nordic Wellness. magnus@nordicwellness.se