Framtiden

Tillbaka

Skulptur som avslöjar din kreativitet

Vad är det som tittar fram ur buskaget mellan Bildradiogatan 17 -19? Det är ju en fågel! Nej, en kanin. Eller – vänta – båda delarna? Hur snabbt din hjärna kan ta in de olika möjligheterna kan visa hur kreativ du är.

Fredagen den 26 april blir det invigning av Järnbrotts nya konstverk, kallat ”Teckning”, gjord av konstnären Helena Mutanen. Kom och titta på den nya skulpturen och fundera över vad du ser först och varför. Det blir invigningstal och konstnären finns på plats. Du träffar även personal från Bostadsbolaget och representanter från Göteborg Konst. 

När? Fredagen den 26 april
Tid? kl 16-17
Var? Mellan Bildradiogatan 17-19 i Järnbrott

Vi bjuder på dryck och enkelt tilltugg. Ingen föranmälan behövs.

Varmt välkommen!

Om konstnären:

Helena Mutanen, utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm där hon tog examen 1998. Hon har haft utställningar över hela Sverige men även i Danmark, Finland och Polen. De senaste åren har hon arbetat mycket med offentliga verk och är intresserad av frågor som rör själva existensen, hur det är att vara människa. Mutanen vill gärna att det ska finnas en bakgrundshistoria kring skulpturen och en förankring till platsen där den placeras. Läs mer på www.helenamutanen.com

Om ”Teckning”:
Skulpturen är en tolkning av en teckning som i sin tidigaste version publicerades i en tysk humortidning. Bilden föreställer något som kan ses antingen som en fågel eller en kanin. Bilden blev mest känd på 50-talet då den publicerades i en av Wittgensteins filosofiska böcker med beskrivning av två olika sätt att se den. Helena Mutanen har genom sin skulptur gjort bilden tredimensionell och därmed utökas de olika sätt den går att se på. ”Enligt en teori kan sättet du ser bilden på, avslöja hur snabbt din hjärna arbetar samt hur kreativ du är. Men det handlar inte om vilket djur du ser först utan hur snabbt du ser det andra.”

Kontakt:
Helena Mutanen, konstnär, kontaktas via Sarah Hansson, Göteborg Konst, tel: 0728-55 39 78
Sarah Hansson, processledare 1%-regeln, Göteborg Konst, tel: 0728-55 39 78
Karin Andersson, kommunikatör, Göteborg Konst, tel: 0705-95 12 83
Anna Thorsteinsdottir, förvaltare i Järnbrott, Bostadsbolaget, tel: 031-731 51 18
Eva Bengtsson, miljöstrateg på Bostadsbolaget, tel: 031-731 50 68
Malin Pethrus, pressansvarig, Bostadsbolaget, tel: 0705-706522.