Framtiden

Tillbaka

Lindra Secondhand öppnar butik i Gårdsten

I Lindras butiker kommer man kunna fynda allt från 70-talsklänningar till vackra porslinsvaser eller roliga leksaker. Allt är skänkt och väntar på att bli återanvänt. Butikerna bemannas av personal och volontärer och de erbjuder även praktikplatser för människor som behöver arbetsträna. Verksamheten i den 400 m² stora lokalen på Salviagatan 1 öppnade nu i helgen 25 maj. Lokalen har tidigare inhyst en handelsträdgård och ligger nära Gårdsten Centrum.

Lindra Secondhand är en secondhandbutik som drivs i form av en ideell förening som samarbetar med biståndsorganisationen Human Bridge. De driver idag tolv butiker runt om i Sverige. Överskottet från Lindra går till att samfinansiera biståndsinsatser genom Human Bridge som samarbetar med bland annat Läkarmissionen och Erikshjälpen. Stiftelsen Human Bridge samlar in, rekonditionerar och skickar ut sjukvårdsmaterial och handikapphjälpmedel främst till länder i Afrika och Östeuropa.

  • Göteborgslokaler och Gårdstensbostäder vill att de boende ska kunna handla i sitt närområde och därför är vi nu glada att Lindra öppnar ytterligare en verksamhet här, vilket bidrar till en nära och hållbar service till de boende i området, säger Fastighetsförvaltare Ulrika Evenås på GöteborgsLokaler.

Gårdsten Centrum ägs och förvaltas av Gårdstensbostäder. Lokalerna i Gårdsten Centrum hyrs ut av GöteborgsLokaler, som liksom Gårdstensbostäder är helägt av Göteborgs Stad. Gårdsten i nordöstra Göteborg framhålls ofta som ett framgångsrikt exempel på hur ett bostadsområde kan lyftas socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Sedan Gårdstensbostäder tog sig an området har antalet etablerade företag ökat från 8 till över 50. Gårdsten är nu det första området i Sverige som lyfts bort från polisens lista över särskilt utsatta områden. Nu satsas det ytterligare på området och fastighetsägarna bygger nytt.

Idag bor ca 9 500 personer i Gårdsten och fram till 2025 väntas befolkningen ha ökat med ytterligare 3-4.000. Det kommer att byggas runt 1 000 nya bostäder – såväl flerbostadshus med hyres- och bostadsrätter som olika typer av småhus.GöteborgsLokaler arbetar aktivt tillsammans med Gårdstensbostäder med att utveckla Gårdsten till ett tryggt område för de boende i närområdet.

För vidare information, kontakta:

Ulrika Evenås, Fastighetsförvaltare GöteborgsLokaler 031-335 01 26

Michael Pirosanto, VD Gårdstensbostäder 031-332 60 00

Catharina Samuelsson, Butiksföreståndare Lindra Secondhand 031-58 55 22