Framtiden

Tillbaka

Mia och Britt-Marie flyttar in i första hyreshuset i BoStad2021

Britt-Marie Johansson har bott i Kortedala sedan 1963. I helgen flyttade hon och grannen Mia Skärström in i det första hyreshuset i stadens Jubilesumssatsning BoStad2021. Huset är Poseidons och är byggt av systerbolaget Framtiden Byggutveckling.

– Det känns riktigt kul att vi nu kan välkomna de första hyresgästerna. Det är ett välkommet nytillskott i Kortedala som vi fått till genom de tre punkthusen. De passar in fint i stadsdelen genom att koppla an till områdets 50-talsarkitektur kommenterar Johannes Wallgren, distriktschef på Bostads AB Poseidon.

Britt-Marie Johansson är inte bara en av de första att flytta in, hon var också den som skrev det allra första kontraktet till lägenhet i det fina 50-talsinspirerade huset på Adventsvägen. Nu har hon och grannen Mia Skärström fullt upp att komma i ordning.

– Vi började flytta in i helgen, så det är lite grann kvar. Det här känns bra, jättebra, säger Mia Skärström som bott i Kortedala i sju år och känner “nygamla” grannen Britt-Marie sedan tidigare.

Mia Skärström och Britt-Marie Johansson välkomnades till sina nya hem av husvärd Niclas Ahlén (th) samt distriktschef Johannes Wallgren från Poseidon och projektledare Anna Wetterberg från Framtiden Byggutveckling.

Projektet på Adventsvägen består av 128 lägenheter och det är nu hus ett av tre som har inflyttning. De andra två har inflyttning i november och december i år. Lägenheterna finns i 1–4 rum och kök, med fokus på tvåor och treor. Glädjande är att man under byggnationens gång lyckats få fram tre extra lägenheter.

– Vi kunde se andra mer effektiva lösningar på fläktrummet på vinden där vi kunde frigöra en yta som lämpade sig bra som lägenhet kommenterar Anna Wetterberg, som projektleder byggnationen från Framtiden Byggutveckling.

BoStad2021 består av både hyres- och bostadsrätter och i dagsläget har 18 av delprojekten börjat bygga och övriga står i startgroparna. Närmast följer inflyttningar i BoStad2021-projekten på Norra Fjädermolnsgatan och Fyrklöversgatan.

– Staden har tillsammans med medverkande byggaktörer i projektet arbetat hårt för att kunna ge göteborgarna fler bostäder. Projektet på Adventsvägen är en viktig pusselbit i detta med sina 128 nya lägenheter, säger Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden.

2015 lanserades BoStad2021 som en extra satsning på 7000 bostäder utöver ordinarie bostadsproduktion. Projektet är unikt på det sättet att staden tillsammans med byggaktörer jobbar med processerna parallellt för att på så sätt kunna öka tempot i bostadsbyggandet och snabbare få fram fler inflyttningsklara lägenheter

Maria Lejon är en av projektledarna för BoStad2021 och har varit med sedan projektstarten:
– Projektet på Adventsvägen har kortat ledprocesserna och skapat förutsättningar för ett snabbare och effektivare arbete. Detta har naturligtvis lett till att bostäderna kan stå klara fortare än vad de normalt sett gör. Dessutom har byggaktören lyckats få till ytterligare tre bostäder än vad som planerats från början.

För mer information:
Johannes Wallgren, distriktschef Poseidon, 031-332 14 42, johannes.wallgren@poseidon.goteborg.se

Anna Wetterberg, biträdande projektledare Framtiden Byggutveckling, 072 – 001 31 42, anna.wetterberg@framtiden.se

Maria Lejon, projektledare BoStad2021, Stadsbyggnadskontoret Göteborgs Stad, 031-368 18 49, maria.lejon@sbk.goteborg.se