Framtiden

Tillbaka
vit byggnad

Egnahemsbolaget bygger bostadsrätter i Hammarkullen – anlitar Tornstaden

Egnahemsbolaget ska bygga 45 bostadsrätter vid Hammarkulletorget. De kommer uppföras av Tornstaden och beräknas stå klara 2021. Det är ett steg på vägen mot mer blandade upplåtelseformer i området, då det idag inte finns några bostadsrätter i Hammarkullen.

Egnahemsbolaget kommer bygga 45 bostadsrätter i ett sexvåningshus vid Hammarkulletorget.

– Vårt uppdrag är att bidra till mer blandade upplåtelseformer, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget. All forskning visar att en hållbar stadsdel innehåller olika former av upplåtelseformer. Idag finns det inte en enda bostadsrätt i Hammarkullen så det här känns riktigt bra.

Uppdraget att bygga huset gick till Tornstaden och det kommer utföras med totalentreprenad.

”Vi är stolta över det hus vi har skapat och som vi vann upphandlingen med. Det känns mycket roligt att återigen få möjlighet att samarbeta med Egnahemsbolaget och tillsammans med dem bidra till Hammarkulletorgets utveckling” säger Erik Olofsson som är vd för Byggnads AB Tornstaden.

Huset blir sex våningar högt och har fina arkitektoniska kvaliteter som kakelplattor i fasaden, stora balkonger och ett antal vindslägenheter. Det uppfyller också alla de strikta miljökrav som Egnahemsbolaget ställer i enlighet med Göteborgs Stads Program för miljöanpassat byggande. 

vit byggnad